Strijd om plek op KoninginneNach begonnen

KoninginneNach Bandverkiezing zoekt 8 bands

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De negende editie van de KoninginneNach Bandverkiezing is van start. Sinds 2001 is deze wedstrijd voor aanstormend talent een belangrijke springplank naar een optreden op het Haags Podium van de KoninginneNach. De bands Venus Flytrap, Lianan Shee, Instant Mix, Atombox, Tweak, Juice, So What en Squirrel & The Hazelnuts gingen al voor. Wie wordt de volgende?

KoninginneNach Bandverkiezing zoekt 8 bands

De negende editie van de KoninginneNach Bandverkiezing is van start. Sinds 2001 is deze wedstrijd voor aanstormend talent een belangrijke springplank naar een optreden op het Haags Podium van de KoninginneNach. De bands Venus Flytrap, Lianan Shee, Instant Mix, Atombox, Tweak, Juice, So What en Squirrel & The Hazelnuts (winnaar 2008) gingen al voor. Wie wordt de volgende?

Voorheen werd de winnaar van de Bandverkiezing enkel bepaalt via internetstemmen, maar in 2007 kreeg de wedstrijd een complete make-over. De KoninginneNach Bandverkiezing werd een uitgebreid traject met workshops, trainingen, studiotijd, een verzamel-cd en veel publiciteit. Dit jaar is er een producertraject onder leiding van Chris Muller van de Holland Spoor Studio. De finale wordt weer in de grote zaal van het Paard van Troje gehouden. Voor de finalisten geldt dus ook echt ‘meedoen is winnen’.

Hoe gaat het in zijn werk?
Vanaf heden kunnen alle bands uit Groot Den Haag zich tot en met maandag 23 februari via de website van de KoninginneNach inschrijven. Uit de inschrijvingen worden acht bands geselecteerd die verdeeld over twee halve finales zullen strijden om een plek in de finale en het uitgebreide voorbereidingstraject. De geselecteerde deelnemers worden op woensdag 25 februari bekend gemaakt. Op woensdag 4 maart is de eerste halve finale in de SuperMarkt en op donderdag 5 maart de tweede in het Paardcafé. Vervolgens start vanaf 13 maart de internetstemming en kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriet. Op donderdag 16 april is de finale in het Paard van Troje. Daar worden de uitslagen van de internetstemming en de publieksstemming tijdens de finale gecombineerd met de eindbeoordeling van een deskundig panel. De band of act die zich manifesteert als de meest veelbelovende Haagse act voor 2009 wint het optreden op het Haagse podium en opent de KoninginneNach 2009.