3VOOR12 Den Haag blikt terug met Jeroen Zwaan 3VOOR12 Den Haag blikt terug met Jeroen Zwaan

De muzikale hoogtepunten van 2008

, Remco van der Ham

3VOOR12 Den Haag blikt terug met Jeroen Zwaan

De muzikale hoogtepunten van 2008

Remco van der Ham ,

Het jaar zit er weer op en dat betekent dat het de hoogste tijd is om weer terug te kijken op het afgelopen jaar. 3VOOR12 Den Haag blikt met verschillende mensen uit de regionale muziekscene terug op hun muzikale hoogtepunten van 2008 en hun verwachtingen van 2009. Als vijfde is het de beurt aan Jeroen Zwaan van Paradio.

De muzikale hoogtepunten van 2008

Het jaar zit er weer op en dat betekent dat het de hoogste tijd is om weer terug te kijken op het afgelopen jaar. 3VOOR12 Den Haag blikt met verschillende mensen uit de regionale muziekscene terug op hun muzikale hoogtepunten van 2008 en hun verwachtingen van 2009. Als vijfde is het de beurt aan Jeroen Zwaan van Paradio.

Wat was het beste festival van het jaar 2008?
“Om eerlijk te zijn viel het festivalseizoen me dit jaar over het algemeen een beetje tegen. Deels omdat ik wegens tijdgebrek een aantal festivals heb overgeslagen, deels omdat een aantal festivals werd geplaagd door slecht weer (ik noem hier in het bijzonder Schollenpop) en deels omdat ik de posters minder sterk vond dan voorgaande jaren. Het leukst was Westerpop: het weer zat mee, de bandjes waren wel aardig en na de afgelopen jaren vooral veel aan het werk te zijn geweest op de festivals, was ik hier weer eens gewoon als bezoeker. Je maakt een festival toch anders mee als je gewoon een beetje in het gras kunt hangen en niet alleen maar bezig bent met de best mogelijke foto te maken.”

Wat was volgens jou de beste Haagse band van het jaar 2008?
“Wat mij betreft is Lunar het afgelopen jaar het meest gegroeid. Ze waren al goed natuurlijk, maar door hun deelname aan de Ramonaaa-award 2007 en de productie van hun nieuwe plaat zijn ze op een nieuwe manier naar hun muziek gaan kijken en zijn ze wat mij betreft klaar voor een grote doorbraak in 2009. Di-rect verdient een eervolle vermelding vanwege Tommy. Niet iedereen is er kapot van, maar ik vind wel dat ze laten zien dat ze ook zo’n gewaagd project gewoon weer kunnen.”

Wat was jouw beste ervaring op muzikaal gebied in 2008?
“Ik was nooit zo’n fan van Kane, maar ik ga ze wel steeds leuker vinden. In juni was ik bij een show in Paradiso, wat de eerste keer was dat ik een volledige show van Kane zag. En toegegeven: er staat wel gewoon een goeie band op het podium. Erg tof was het interview met Dinand en Dennis op 29 november. Voor Ramonaaa hadden we dit jaar al twee keer een interview aangevraagd, maar zonder succes. Voor Paradio lukte het wel en kon ik naar huis met een leuk gesprek uit een sfeervol verlichte kleedkamer. Na interviews gedaan te hebben met bands in handdoek of op een Dixi, is een kleedkamer met slechts enkele waxinelichtjes weer eens wat nieuws. En zoals ik gehoopt had bleek dat interview een enorme boost voor Paradio: ik heb van mijn provider alweer een mailtje gehad of ik niet wat aan het dataverkeer op www.paradioopdenhaagfm.nl kan doen. Het beste concert was Hooverphonic in het Paard. Ik ging daar zonder verwachtingen heen, maar Alex Callier en consorten hebben me meer dan overtuigd.”

Wat wordt volgend jaar de band die gaat opvallen in de Haagse regio?
“Ik hoop stilletjes op meer goede berichten van The Excitors, dat is toch wel een erg toffe band.”

Wat zijn jouw muzikale plannen voor 2009?
“Ik begin net mijn draai te vinden bij Paradio op Den Haag FM, wat ik sinds september presenteer. Na altijd samen te hebben gewerkt met andere mensen, moet ik het nu alleen doen en dat bevalt prima. Grote voordeel is dat er geen tijd verloren gaat aan overleg en latenightradio is ook erg tof om te doen. Wat mij betreft in 2009 meer van dat. Verder komt Paradio Live in het Paardcafé er aan. Komend jaar staan er zes avonden op de agenda, waarvoor bands zich overigens nog steeds kunnen aanmelden. Er liggen nog wat andere ideeën op de plank, maar op dit moment is het nog niet zo zinvol om daar wat over te zeggen. Wat mij betreft wordt 2009 een prima jaar!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag