The Socks, stil op weg naar succes!

Haagse meidenband in tweede ronde 538 Demo Duel

Anna van den Broek ,

Al enige tijd is het stil rond het vrouwelijke viertal The Socks. Alhoewel, de dames zijn hard op weg naar succes. Met Den Haag achter zich gelaten, geven zij optredens in Delft, Venlo en zelfs in Duitsland. Ook zijn de Haagse dames bezig met het Demo Duel op Radio 538. 3VOOR12 Den Haag sprak met gitariste Marleen Klompenhouwer.

Haagse meidenband in tweede ronde 538 Demo Duel

Al enige tijd is het stil rond het vrouwelijke viertal The Socks. Alhoewel, de dames zijn hard op weg naar succes. Met Den Haag achter zich gelaten, geven zij optredens in Delft, Venlo en zelfs in Duitsland. Ook zijn de Haagse dames bezig met het Demo Duel op Radio 538.3VOOR12 Den Haag sprak met gitariste Marleen Klompenhouwer.

The Socks willen verder dan alleen in Den Haag spelen en testen hun geluk op vreemde bodem. “We zijn aan het kijken wat er nog meer is dan Den Haag. Met een uitwisselingsproject van Langweiligkeit zijn we zelfs naar Duitsland geweest deze zomer. Dat was erg leuk en een hele nieuwe ervaring. Daarnaast was het ook een soort van zomervakantie voor ons, heel leuk. Verder spelen we op veel verschillende plekken in Nederland. We zijn dus niet stil! Alleen in Den Haag laten we even wat minder van ons horen.”

Ook zijn de dames te horen door heel Nederland op Radio 538 in het programmaonderdeel ‘538 Demo Duel’. “Twee maanden geleden hebben we voor de gein ons meest recente nummer ‘Fool’s paradise’ opgestuurd naar Radio 538 om zo mee te kunnen doen aan het Demo Duel. Het was dus eigenlijk voor de grap en zonder verwachtingen. Toen 538 belde was het ook een heel leuke verassing! We waren het namelijk vergeten dat we ons hadden opgegeven voor het programma.”

Tijdens het 538 Demo Duel strijden in de eerste ronde twee bands tegen elkaar. Er wordt van beide bands een fragment afgespeeld. De luisteraars mogen vervolgens stemmen wie er door gaat naar de volgende ronde. The Socks doen mee onder het genre pop/rock. “Gister zijn we door de eerste ronde gekomen! Heel leuk dus. Er staat veel op het spel dus we hopen natuurlijk dat we gaan winnen!” De winnaar van de eerste ronde strijdt vervolgens weer tegen twee andere bands. Pas daarna komt de finale tussen de twee overgebleven bands.

In de tweede ronde morgen, 27 augustus, nemen The Socks het dus op tegen twee andere bands. “Eén van die bands is Moonlight District uit Utrecht. De andere weet ik niet. Als we morgen winnen, komen we in de finale. We mogen dan een showcase doen voor een vakjury en verschillende grote platenmaatschappijen. Als we winnen, krijgen we een platencontract, airplay op Radio 538 en winnen we een reis naar New York! En dat is natuurlijk wel heel leuk! We zijn echt nog steeds helemaal overdonderd.”

Niet alleen op Radio 538 zijn de Haagse meiden te horen, ook op Radio 3FM zijn ze binnenkort te horen. Zoals veel andere Haagse bandjes, mogen ook The Socks bij Rob Stenders langskomen in het programma ‘Stenders Eetvermaak’. “Van 14 tot en met 17 september tussen 12.00 en 14.00 uur zijn we daar. We hebben er zin in! En hopen dat we er zonder kleerscheuren vanaf komen. Ik denk in ieder geval dat het een week lang gieren, lachen en brullen wordt!

Wil je stemmen op The Socks? Op 27 augustus in het programma van Barry Paf van 19.00 uur tot 21.00 uur kan je luisteren en stemmen. Stemmen gaat via sms, email of MSN.