Kit Carrera over zijn drumatelier en muzikale carrière

“Het was het harde werken waard”

Susanne Kooijman I Foto's: Eefje Lammers ,

Kit Carrera, vooral bekend als drummer van The Deaf, heeft niet stilgezeten de afgelopen maanden. Naast zijn bezigheden als drummer heeft hij ook nog tijd gemaakt om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan: het openen van zijn eigen drumatelier. 3VOOR12 Den Haag sprak met Kit over die droom en over zijn muzikale bezigheden.

“Het was het harde werken waard”

Kit Carrera, vooral bekend als drummer van The Deaf, heeft niet stilgezeten de afgelopen maanden. Naast zijn bezigheden als drummer heeft hij ook nog tijd gemaakt om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan: het openen van zijn eigen drumatelier. 3VOOR12 Den Haag sprak met Kit over die droom en over zijn muzikale bezigheden.

Op 1 juli was de officiële opening van Carrera’s Drumatelier aan de Haagse Weimarstraat. Na maanden hard werken en weinig slapen, kan Kit terugkijken op een succesvolle opening. “De opening was hartstikke leuk. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Er waren veel uitnodigingen de deur uit gegaan, maar toch is het afwachten wie er komt. Maar het was echt stampvol. Het was het harde werk waard. Ik heb gelukkig veel hulp gekregen van mijn ouders en vrienden tijdens het verbouwen. Zonder hen was het echt niet gelukt. Het is erg hard werken, maar als je enthousiast bent over iets dan komt het wel goed.”

Het idee om een drumatelier te openen ontstond niet van de een op de andere dag. Kit liep al lang met het idee rond. “Op het conservatorium liep ik al met het idee. Ik heb er ook mijn scriptie over geschreven. Toen de kans zich eenmaal aanbood, kon ik het niet laten lopen. Ik dacht, waarom niet? Gewoon doen.”

Het drumatelier biedt allerlei muzikale workshops aan. Waaronder drumlessen, gegeven door Kit zelf. “We bieden lessen in bas, zang, gitaar en drums. En daarnaast hebben we ook nog een module muziekproductie. Iedereen kan meedoen aan de workshops. Zowel een beginner als gevorderde. Als je maar lol hebt in muziek maken. Dat is het belangrijkste.”

Als muzikant heeft Kit al meerdere prijzen gewonnen. Zo is hij verkozen tot beste drummer op het Extravaganza festival en met band The Deaf wonnen ze beste live act tijdens de Haagse Pop Week. “Het winnen van beste live act is wel een mooie waardering, want dat betekent namelijk dat het publiek het leuk vindt wat je doet. Dat is voor ons het belangrijkste. Het publiek moet het naar zijn zin hebben en helemaal los gaan tijdens de show. Ze moeten echt met een voldaan gevoel naar huis gaan.”

De komende tijd zal Kit de studio in duiken met Absent Minded en voor zijn nieuwe project met Youri de Bruijn. “Rond Absent Minded is het de laatste tijd stil geweest, heel stil zelfs, maar we zijn vorige week weer samen gekomen. We gaan in oktober de studio in voor een promo en kijken wat er uit gaat komen. Daarnaast ben ik met een nieuw project bezig, dat zal heel anders zijn dan wat mensen van me gewend zijn. Het zal een hoog dansgehalte hebben. Youri en ik hebben allebei een eigen studio, dus de creatieve vrijheid voor dit soort dingen. Het biedt veel mogelijkheden.”

Met The Deaf zal Kit dit jaar nog op een aantal festivals te zien zijn, waaronder Appelpop. “We gaan binnenkort de studio in, om te kijken of de studio te gek is. We zullen wel wat materiaal opnemen, maar er zijn verder geen concrete plannen. We staan ook op een paar zomerfestivals en volgend jaar gaan we de nieuwe plaat opnemen” De volgende plannen liggen al weer op tafel voor Kit. “Ik ga in november met Cooper mee op tour door Frankrijk. En ik zal veel in de studio te vinden zijn.”

Carrera’s Drumatelier bevindt zich aan de Weimarstaat 34a.