Todays Art dag 1: Appels met peren vergelijken, disco laat 't Paard koud Todays Art dag 1: Appels met peren vergelijken, disco laat 't Paard koud

Nieuwe opzet doet bezoekers én toevallige passanten verbazen

Todays Art dag 1: Appels met peren vergelijken, disco laat 't Paard koud

Nieuwe opzet doet bezoekers én toevallige passanten verbazen

Op de eerste dag van Todays Art in Den Haag komt muziek uit appels en peren, worden ze ook met elkaar vergeleken en disco laat 't Paard van Troje nagenoeg koud.

Nieuwe opzet doet bezoekers én toevallige passanten verbazen

Na het oversteken bij het centraal station in Den Haag kom je langs een kartbaan, afgezet met strobalen. Mensen - psychiatrische patienten? - in grijze overalls worden vervoerd in rolstoelen. Kleine, blauwe piramides dwingen je zigzaggend de Turfmarkt te passeren. Mensen staren naar boven, naar gebouwen die ogenschijnlijk lijken te veranderen. Er dansen lichamen in de lucht en er wordt geskate in de halfpipe onder begeleiding van muziek. Een paar toeristen zeulend met koffers kijkt verbaast om zich heen. Het is meteen duidelijk dat de nieuwe opzet van het festival voor eigentijdse muziek, dans en mediakunst werkt. In plaats van zich te concentreren rondom het Spuiplein, vindt het festival plaats rondom de as van Den Haag, de onzichtbare lijn van het centraal station naar 't Paard van Troje. Vanaf het allereerste moment dat je het station verlaat, wordt je omringd met Todays Art. Dit jaar ben je niet óp Todays Art, maar wordt je er door omringd. Zowel visueel als muzikaal. Een fotoverslag van dag 1: de vrijdag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag