Nieuw festival haalt Franse bands naar Den Haag Nieuw festival haalt Franse bands naar Den Haag

Crème de la crème van Franse scene in Paard van Troje

Nieuw festival haalt Franse bands naar Den Haag

Crème de la crème van Franse scene in Paard van Troje

Den Haag is een nieuw festival rijker; Paris Appelle, het Franse alternatief voor London Calling (Paradiso) en Berlin Ruft An (Paard). In het Paard van Troje staat Frankrijk centraal als het gaat om nieuwe bands. Qua opzet is het gelijk aan Berlin Ruft An, maar programmeur Henk Koolen heeft dat festival niet weggedaan. “Daarvoor is de formule te perfect.”

Crème de la crème van Franse scene in Paard van Troje

Concertpodium het Paard van Troje in Den Haag heeft een nieuw internationaal festival; Paris Appelle, het Franse alternatief voor London Calling (Paradiso) en Berlin Ruft An (Paard). Op vrijdag 31 oktober vult het Paard met bands en dj’s uit Frankrijk, maar dat betekent niet dat programmeur Henk Koolen zijn eigen Berlin Ruft An bij het grof vuil heeft gezet. “Daarvoor is de formule te perfect om onbekende acts aan een groot publiek te tonen.”

Of het dé manier is om met een klein festival bands uit een ander land te presenteren, durft Koolen niet te zeggen. “Het is wel een hele goede. De laatste editie van Berlin Ruft An kende twee goed gevulde zalen.” Voor Paris Appelle zocht Koolen naar een evenwichtige verdeling van genres om de Franse scene goed neer te zetten. “We hebben zuchtmeisjes, Patchanka-muziek, maar ook Krazy Baldhead van het Ed Banger-label.

Met een brede programmering mikt de programmeur op een tweedeling van de dag: “Overdag komt iedereen voor de bands, ’s avonds voor de dance.” Bij Berlin Ruft An werden er nog worsten uitgedeeld. Kunnen we croissantjes verwachten op Paris Appelle? “De Franse keuken is een stuk inventiever dan de Duitse, dus dat komt wel goed.”

Luister hier naar het hele interview met Henk Koolen over Paris Appelle in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag