Winnen: vrijkaarten voor State-X New Forms 2008

Een festival van horen, zien en voelen!

Over drie weken staat Den Haag een weekend lang in het teken van het horen, zien en voelen van bijzondere optredens. Tijdens het State-X New Forms festival, dat op vrijdag 12 en zaterdag 13 december plaatsvindt in het Paard van Troje, zullen maar liefst 33 acts uit binnen en buitenland hun muzikale kunsten op het podium vertonen. 3VOOR12 Den Haag geeft passe-partouts weg.

Een festival van horen, zien en voelen!

Over drie weken staat Den Haag een weekend lang in het teken van het horen, zien en voelen van bijzondere optredens. Tijdens het State-X New Forms festival, dat op vrijdag 12 en zaterdag 13 december plaatsvindt in het Paard van Troje, zullen maar liefst 33 acts uit binnen en buitenland hun muzikale kunsten op het podium vertonen. Zo zijn er op het internationale vlak ondermeer artiesten uit Italië (Inferno), IJsland (Mugison), Brazillie (Edu-K), Amerika (Stephen Gunn) en Finland (Lau Nau). State-X New Forms is een festival dat de grenzen tussen de diverse genres overschrijdt. Art wordt met performance gecombineerd om zo de bezoeker te bedienen op een belevenis die je slechts één keer per jaar mee mag maken.. en dat natuurlijk tijdens de inmiddels vijfde editie van State-X New Forms.

De parels van het Festival / bijzondere projecten
Binnen het festival vinden een aantal bijzondere projecten plaats. Zo wordt het festival geopend door middel van een Midi Fanfare: een samenwerking tussen het FloPidiskkunstkollektieF, drumguru Lesley Strik en studenten van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Laptops, keyboards en speakers zullen via Bluetooth (draadloos dus) met elkaar in verbinding staan om zo samen een uniek mobiel midi-orkest te creëren.

The Church of Music predikt binnen de muren van het Paard ‘muziek’ als geloof. Er wordt teruggegrepen naar de puurheid van muziek, om zo in contact te brengen met de ziel van de SXNF-bezoekers: Halleluja! Een eveneens bijzonder project is het 3G-concept (Guitar Trio) van de Amerikaan Rhys Chatham. Gedurende 45 minuten zullen zeven gitaristen slechts één noot spelen om zo een van ’s werelds meest unieke composities neer te zetten. Het stuk van Rhys Chatham is geschreven in 1977 en staat in menig muziekgeschiedenisboekwerk genoteerd als ‘legendarisch’.

KINK FM presents / X-Rated Café
Speciaal voor het festival zijn State-X New Forms en Kink FM een bijzondere samenwerking aangegaan. Met een koppeling naar het Kink-programma ‘X-Rated’ zullen Kink dj’s Bob en Spud in het Paard van Troje Café (omgedoopt tot Kink FM X-Rated Café) hun opwachting maken. De livemuziek op het podium van het X-Rated Café zal worden verzorgd door Harry Merry, Skinnerbox en Organisms.

Drummers gezocht!
Shit & Shine is een bijzondere act uit Engeland. Dit duo wordt alom geroemd om hun extreem luide optredens. Een cultstatus heeft Shit & Shine verkregen met hun bezwerende enkele riff multi-drummer’ live-sessies, waarin 20 drummers hun opwachting maken. Speciaal voor het State X New Forms Festival is Shit & Shine nu op zoek naar ervaren drummers die gedurende een continu solide ritme het ‘beest’ willen bezweren. Aanmeldingen via stefano@paard.nl.

Vrijkaarten op 3VOOR12 Den Haag
3VOOR12 Den Haag geeft 2x2 passe-partouts weg voor State-X New Forms op vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2008. Wil je kans maken op deze kaarten? Geef dan antwoord op de volgende vraag: Op welk label heeft Red Snapper, één van de hoofdacts op State-X New Forms dit jaar, het onlangs uitgekomen album ‘A Pale Blue Dot‘ uitgebracht? Stuur je antwoord vóór dinsdag 9 december naar info@3voor12denhaag.nl. Onder de juiste inzendingen worden de 2x2 passe-partouts verloot.

State-X New Forms
Vrijdag 12 en zaterdag 13 december
Paard van Troje / Koorenhuis
Aanvang: 20.30 uur / € 25,- (passe-partout), € 17,50 (los)