Triggerfinger weet hoe ze de tent op moeten blazen Triggerfinger weet hoe ze de tent op moeten blazen

Vlaams geweld strijkt neer in het Paard van Troje

, Jade Yorks | Foto's: Bas Jongeleen

Triggerfinger weet hoe ze de tent op moeten blazen

Vlaams geweld strijkt neer in het Paard van Troje

Jade Yorks | Foto's: Bas Jongeleen ,

“Is dit jouw eerste keer Triggerfinger?”, vraagt een man in het publiek aan een kameraad naast hem. “De eerste keer Triggerfinger is altijd heel bijzonder”, vervolgt de man. Het muzikale trio, afkomstig uit Vlaanderen, bevestigt wat de beste man zojuist gezegd heeft. Ze zijn hard, bijna gewelddadig hard. Maar oh, wat zijn ze goed.

Vlaams geweld strijkt neer in het Paard van Troje

“Is dit jouw eerste keer Triggerfinger?”, vraagt een man in het publiek aan een kameraad naast hem. “De eerste keer Triggerfinger is altijd heel bijzonder”, vervolgt de man. Het muzikale trio, afkomstig uit Vlaanderen, bevestigt wat de beste man zojuist gezegd heeft. Ze zijn hard, bijna gewelddadig hard. Maar oh, wat zijn ze goed. Dit is rock ‘n’ roll, gecombineerd met powerrock, van het hoogste niveau. Strak, geolied en passievol geven ze donderdag 20 november een waanzinnige show weg in de kleine zaal van het Paard van Troje.

Vooral frontman Ruben Block staat zijn mannetje als hij het publiek toezingt. Wat heeft deze man een charisma. Ongelooflijk hoe hij zijn gitaar bespeelt terwijl hij met zijn stem de grootste toeren uithaalt. Hoewel de heren samen loeihard spelen en het publiek bijna letterlijk wordt weggeblazen, weet de zanger ook hoe hij de gevoelige snaar aan moet slaan. Als het optreden er bijna op zit en het publiek om meer schreeuwt, blijft Ruben als enige op het podium achter. Alleen met zijn gitaar. Meer is er niet nodig om het publiek in zijn greep te houden. Hij speelt een cover dat de naam 'No decent man' draagt. Het is een prachtige gewaarwording om te zien met hoeveel passie deze man het nummer voordraagt.

Hoewel het publiek bij Triggerfinger behoorlijk uit zijn pan gaat, was het nog redelijk tam toen voorprogramma De Staat het podium besteeg. Het is aan de band uit Nijmegen om voor Triggerfinger het ijs te breken. Dat lukt ze aardig. Met krachtige en melodieuze stonerrock weten ze het publiek goed te vermaken. Binnen de formatie is ook een aparte koebelspeler. Het zorgt voor een aparte soundtoevoeging aan het geheel. De band staat werkelijk als een huis. Nog maar net terug van hun Engelse tour met dEUS, laten de heren vanavond zien dat ze de support act van het grootse dEUS verdient hebben, maar dat er zeker ook nog grotere dingen voor hun in het verschiet zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag