Two Way Radio wint Grote Prijs van Nederland

Een glimlach die weken zal blijven

Madeleine van Geuns ,

Zaterdag 13 december vond de finale van de Grote Prijs van Nederland plaats. De Haagse bands ReBelle en Moonpilot waren in de halve finale gestrand, maar Two Way Radio, met daarin de in Den Haag woonachtige zangeres Madeleine van Geuns, haalde de finale wel. Net als bij de halve finale schreef ze voor 3VOOR12 Den Haag een dagverslag en binnenkort zal zij aan het woord komen in een interview.

Een glimlach die weken zal blijven

Om 13.30 moesten we in de Melkweg zijn voor de soundcheck. De avond ervoor gelukkig in Amsterdam blijven slapen, dus ik hoefde niet te reizen vanuit Den Haag. Na een heerlijke lunch ging ik met toetsenist Nelson richting de Melkweg, daar stond de rest van de band ook al. Leuk om een aantal organisatoren weer te zien. De geluidsman had een week ervoor ook al ons geluid gedaan, dat was erg relaxed.

Opbouwen en daarna soundchecken. De soundcheck ging goed, lekker geluid. Toch raar, de laatste keer dat we in de oude zaal van de Melkweg stonden, brachten we ons eigen beheer album uit. Zo begonnen we 2008 in de oude zaal en eindigen we hem ook hier. 

Om 15.00 waren we klaar met soundchecken en ging iedereen zijn eigen weg. De meeste bandleden wonen in Amsterdam, dus die gingen even langs huis. Ik ben met familie de stad in gegaan en uiteindelijk zijn we in een cafeetje belandt. Snel wat eten naar binnen gewerkt, want inmiddels was het al 18.00. De deuren van de Melkweg gingen om 19.00 open, dus we moesten op tijd terug zijn.

Om 19.00 kwam ik de rest van de band backstage weer tegen. We zijn met zijn allen de zaal ingegaan om de andere bands te checken. Wij waren als laatste geprogrammeerd, dus hadden de hele avond om in het publiek te staan. Na vijf bands was het dan eindelijk aan ons. We hadden om 22.00u in de kleedkamer afgesproken. Nog even inzingen en klaarmaken, je kent het wel! Om 22.30u was het zover. Het publiek was zo gaaf! Te gekke support met al die TWR-shirts! We mochten 20 minuten spelen, wat voor ons vier nummers inhield. Het ging heel goed!

Na de show speelde de winnaars van vorig jaar en dus was het nog even wachten op de uitslag. Beetje nerveus liep ik rond in het publiek. Uiteindelijk bij bandleden beland en een groep fans om ons heen. De uitslag werd bekend gemaakt door presentator Jakhals Frank. Als eerste werd de beste muzikant bekend gemaakt, de drummer van Sheriff of Hong Kong! Naar mijn mening terecht en erg leuk voor ze! Daarna werd de publieksprijs bekend gemaakt. Via Internet hadden wij al veel stemmen (meer dan 1000), dus we hadden al een klein vermoeden dat we die zouden winnen en ja hoor, de publieksprijs hebben we gewonnen!!

Daarna kwam de grote jury-uitslag. Er was een top 3. Met op nummer 3 Greyline. Op nummer 2 Sheriff of Hong Kong. En wat duurde het lang voordat de nummer 1 bekend werd gemaakt….. Na een lange stilte werd dan eindelijk bekend gemaakt wie had gewonnen. Door de tekst op de schermen en de tekst uit de mond van Jakhals Frank wisten we het zeker: TWO WAY RADIO WINT DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND!

Confetti kwam naar beneden en ik werd het podium opgetild. Springend op de andere bandleden, gillend, lachend, want wow! Wat een geweldig gevoel en wow! wat is de beker groot! We werden door tientallen fotografen gefotografeerd voor ‘de persfoto’ (en ja hoor, die is nu overal te vinden op Internet!) en daarna mochten we weer opbouwen om nog een nummer te spelen.

Het publiek ging helemaal los en zo ook de band. Na dit nummer hebben we alles afgebouwd en werden we door iedereen gefeliciteerd. Daarna was het tijd om te gaan feesten!!! Terwijl iedereen doorfeestte in Amsterdam, ben ik naar Den Haag gegaan om daar los te gaan.

De volgende ochtend (nou ja, middag) snel de computer aangezet en ontdekte dat heel Internet vol stond met de tekst: Two Way Radio beste Rockband! Een ding kan ik beloven, die glimlach gaat er de komende weken niet meer vanaf!