The Sound of Faya The Sound of Faya

Vanavond om 21.00 in de Paap

, Jade Yorks

The Sound of Faya

Vanavond om 21.00 in de Paap

Jade Yorks ,

Den Haag, bij uitstek dé rockstad van Nederland, heeft op het gebied van muziek beduidend meer te bieden dan rock alleen. Zo hebben we tal van hiphop en soul acts waar we trots op zouden moeten of kunnen zijn. In deze rubriek laten we je kennis maken met bekende en minder bekende koppen uit de Haagse hiphop en soul scene. Deze keer is dat Faya.

Vanavond om 21.00 in de Paap

Den Haag, bij uitstek dé rockstad van Nederland, heeft op het gebied van muziek beduidend meer te bieden dan rock alleen. Zo hebben we tal van hiphop en soul acts waar we trots op zouden moeten of kunnen zijn. In deze rubriek laten we je kennis maken met bekende en minder bekende koppen uit de Haagse hiphop en soul scene. Deze keer is dat Faya.
Faya is Marloes Anijs, een 21-jarige singer songwriter uit Den Haag. Naast studeren vult ze een groot gedeelte van haar tijd met zingen en pianospelen. Zelf omschrijft ze haar muziek als soul en pop, het singer songwriters genre. Hoewel Faya ook haar mannetje staat als ze in haar eentje op het podium staat, gaat haar voorkeur toch uit naar optreden met een band. “Het geeft je meer bewegingsvrijheid als er een band achter je staat. Je voelt je toch een beetje beperkt als je alleen achter de piano zit”, aldus Faya.
Na ruim een jaar zoeken lijkt Faya eindelijk de juiste muzikanten te hebben gevonden die samen haar begeleidingsband vormen. “Het is lastig om instrumentalisten te vinden die aan de ene kant professioneel zijn, maar aan de andere kant ook fun erin hebben. Ook moeten ze natuurlijk mijn liedjes leuk vinden.”
Eén blik op Faya’s formatie laat zien dat er veel bekende Haagse gezichten in te herkennen zijn. Zo maakt nu driekwart van wijlen Relish deel uit van de Faya-begeleidingsband. Zowel bassiste Nikkie Freeke als gitarist Roy Victor Seriese en Bas Bergamin achter de drums. Faya: “Zij zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat ik er soms nog steeds van sta te kijken.” Toetsenist Guido Pritz kennen we nog van de feestband Soul-B-Surround. Onlangs is de band nog aangevuld met een achtergrondzanger en zangeressen.
Met de formatie zijn tegelijkertijd ook de plannen rond. Alhoewel, Faya is over dromen en ambities nog behoorlijk behouden. Faya: “Natuurlijk zou ik het liefst internationaal willen gaan, maar dat is nog vele stappen ver weg.” Toch is zij de meeste muzikale leeftijdsgenoten in Den Haag voor als het om de organisatorische bezigheden rond haar muziek gaat. Zo heeft de jonge artieste onlangs een deal gesloten met een boek- en cdwinkel. De kosten van de demo ‘The Sound Of My Life’ zullen door de winkel gedekt worden. De voornaamste tegenprestatie? De cd zal in de winkel gepresenteerd moeten worden. Naar verwachting zal dit festijn in maart 2009 plaats vinden “Het zijn van die dingen waarvan je jezelf van te voren afvraagt of het wel zin heeft om achteraan te gaan maar waarvan je achteraf wel blij bent dat je het toch gedaan hebt.”
The Sound Of My Life gaat letterlijk over het leven van de zangeres. “Mijn teksten gaan over de dingen die ik zelf meemaak. Mijn teksten zijn doorgaans positief. Dit omdat ik van het leven geniet en er ook positief in sta.”
Wil je een live voorproefje van The Sound Of My Life? Kom dan zo rond een uur of negen naar de Paap. Daar zal Faya met haar band zowel oude als nieuwe nummers spelen.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag