State X New Forms 2008 Uitgelicht: Subtitle State X New Forms 2008 Uitgelicht: Subtitle

"Ik hoor hier niet thuis, daarom juist!"

, Leontine de Reede

State X New Forms 2008 Uitgelicht: Subtitle

"Ik hoor hier niet thuis, daarom juist!"

Leontine de Reede ,

Nog maar een paar dagen en dan is de vijfde editie van State-X New Forms een feit. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december staan het Paard van Troje en het Koorenhuis in het teken van de beste experimentele muziek. Voorafgaand aan het festival licht 3VOOR12 Den Haag verschillende acts uit. Lees hier het interview met Subtitle.

"Ik hoor hier niet thuis, daarom juist!"

Nog maar een paar dagen en dan is de vijfde editie van State-X New Forms een feit. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december staan het Paard van Troje en het Koorenhuis in het teken van de beste experimentele muziek. Voorafgaand aan het festival licht 3VOOR12 Den Haag verschillende acts uit.

Q&A met Subtitle (USA)

Wanneer werd je geïnfecteerd met de passie voor muziek?Ondanks dat ik al mijn halve leven muziek aan het maken ben heb ik mijn eerste project, op cassette, pas in 1997 uitgebracht. Ik denk dat mijn muzikale carriere echt startte toen mijn officiële release uit kwam in 2003. Ik moest mijn baan kort daarna opzeggen en vertrouwen op mijzelf en de muziek om in het beloofde land aan te komen.

Wat zijn de voordelen van het muzikant-zijn?
Je hebt altijd iets om handen en mensen voelen zich wel of juist niet aangetrokken tot je talent en je looks of zoiets. En oh ja, je kan veel reizen en gratis hele goede optredens zien.

Heb je (back)stage rituelen of speciale wensen op je hospitality rider staan? 
Ik drink water, zorg ervoor dat mijn shirt er okay uit ziet en als ik ergens ben, BEHALVE IN FRANKRIJK, vind ik het chill om marihuana te roken voordat ik op ga zodat ik geen hartritmestoornissen krijg.

Wat is het meest rare ‘ding’ of moment dat je hebt meegemaakt in je carrière? 
Ehm sorry, ik kan deze vraag niet beantwoorden. Ik zou diep in de problemen komen als ik dat wel doe. Wel een hele coole vraag trouwens.

Subtitle staat voor:
Smoking Under Bridges and Telling Impossible Tales Like, Everyday....  

Subtitle klinkt als:
Sex tijdens een twintigurige treinrit en ondertussen gefilmd worden met een telefooncamera, monsterlijke wiskunde, trunk bombs, crev-wave, Revenge of the Nerds, gecontroleerde chaos, een stand up comedy situatie en echte, oprechte bass.  

Laatste release of project:
Het laatste album dat in 2006 uit kwam onder de naam ‘Subtitle’ heette Terrain to Roam. Vorig jaar heb ik Mark in Angles uitgebracht onder mijn echte naam, Giovanni Marks en de volgende plaat, die zal uitkomen in 2009, heet Trunkbomb Beta.

Waarom hoor jij op dit festival thuis?
Ik hoor hier niet thuis, daarom juist! 

Hoe herken je jouw aanhang?
Het zijn meestal die types met die braces om hun nek omdat ze teveel met hun hoofd boppen. Ze doen waarschijnlijk ook stiekem aan toveren, dragen coole schoenen en shirts, luisteren naar Sonic Youth en lezen comics. Dat geldt voor de jongens en de meisjes.  

Best piece of Subtitle-merchandise:
De CD-R van vijf euro waar drieëntwintig weirde liedjes en exclusieve beats op staan. I brought the farmer hustle game to Europe, folks! En natuurlijk de do-it-yourself Subtitle schaamhaarpruik, de Subtitle hoofdram, de Giovanni Marks editie van Cool Water eau de toilette en de ‘Subtitle dressed as black Peter’-action figure.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag