State X New Forms 2008 Uitgelicht:Bruital Orgasme

It’s all in the name!

Leontine de Reede ,

Nog maar een paar dagen en dan is de vijfde editie van State-X New Forms een feit. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december staan het Paard van Troje en het Koorenhuis in het teken van de beste experimentele muziek. Voorafgaand aan het festival licht 3VOOR12 Den Haag verschillende acts uit. Lees nu het interview met Bruital Orgasme.

It’s all in the name!

Nog maar een paar dagen en dan is de vijfde editie van State-X New Forms een feit. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december staan het Paard van Troje en het Koorenhuis in het teken van de beste experimentele muziek. Voorafgaand aan het festival licht 3VOOR12 Den Haag verschillende acts uit. Lees hier het interview met Bruital Orgasme.

Q&A met Bruital Orgasme  

Wanneer werd je geïnfecteerd met de passie voor muziek?
Fil: Ik kan me herinneren dat ik al met een basgitaar rommelde toen ik drie jaar oud was en luisterde naar de harmonie van de geluiden die ik maakte. Nog steeds speel ik dezelfde sound als toen omdat ik nooit ben gestopt met het proberen van nieuwe dingen en nieuwe gevoelens.
Nath: Ik deed aan spoken word bij een noise rock band een paar jaar geleden. Een jaar geleden vroeg ik Fil met me mee te werken aan lichamelijke geluiden. 

Wat zijn de voordelen van het muzikant-zijn?
Vrijheid van gedachten. Je eigen universum bouwen is een unieke ervaring.

Heb je (back)stage rituelen of speciale wensen op je hospitality rider staan? 
Nath doet aan meditatie en doet wat martial arts-gedoe… en ik verlaat mijn gedachten en lichaam tijdelijk om mijzelf klaar te stomen om het geluid te zijn tijdens de show.

Wat is het meest rare ‘ding’ of moment dat je hebt meegemaakt in je carrière? 
Ongetwijfeld een barman in Brussel die het geluid na tien minuten uitzette omdat hij het niet goed vond. Het leek erop dat hij de enige was.

Bruital Orgasme staat voor:
Zie volgende vraag. 

Bruital Orgasme klinkt als:
It’s all in a name!  

Laatste release of project:
"Antitheoretical manipulated kaleidoscope", op het Franse label CNCCR sounds&noises, een samenwerking met Zebra Mu (uk) en Le syndrôme de l'amaranthe op ons eigen (nieuwe) label La Maison de Porcelaine.

Waarom horen jullie op dit festival thuis?
Omdat we altijd zoeken naar New States en Forms. 

Hoe herken je jullie aanhang?
Ze praten niet tegen ons maar sturen ons achteraf emails! 

Best piece of Bruital Orgasme-merchandise:
Onze stickers!!! Die zijn te gek! En onze cd’s natuurlijk.