Nieuw Poppodium SuperMarkt opent 19 december zijn deuren

"Puur uit liefde voor de muziek"

Ramon Keyzer ,

Op 19 december opent er een nieuw poppodium op de Grote Markt in het centrum van Den Haag. Het poppodium bied plaats voor zo'n 150 tot 200 bezoekers en gaat SuperMarkt heten. Twee keer per week kun je daar van live-muziek genieten. 3voor12 Den Haag sprak Remco Prins, programmeur van dit nieuwe poppodium.

Voor Danceclub Silly's Symphony is na 5 jaar het doek gevallen. Maarten Hinloopen heeft de zaak overgenomen en verbouwt dit momenteel tot een poppodium met de opvallende naam SuperMarkt. "Het ging al een tijdje wat minder met Silly's en toen zijn wij erin gesprongen", aldus Remco Prins. "Het is altijd moeilijk een club gaande te houden, de meeste clubs houden het maar zo'n 4 tot 5 jaar vol, en dan verplaatst het publiek zich naar een andere club. Maar de nekslag voor Silly's was het rookbeleid. Wij zijn hier in gesprongen omdat wij een goed idee hebben hier een goed poppodium van te maken. Dat zien wij helemaal zitten. En de naam? Die was er opeens. Het is op de Grote Markt en het is de zesde locatie en die locatie wordt echt super. En het bekt lekker. Ik vind het een hele leuke naam."
 
De keuze voor een poppodium is opvallend. Maarten Hinloopen is al eigenaar van de cafés Zwarte Ruiter, September, Boterwaag, Zeta en cocktailbar VaVoom en dus lijkt het een voor de hand liggende veilige keuze nog maar een café te openen. Ook zou het voortzetten van een dance-club een mogelijkheid kunnen zijn. Hier denkt Remco anders over; "Een discotheek heeft maar één bepaald soort publiek en wij vinden het leuk dat iedereen kan komen. De laagdrempeligheid is erg belangrijk. Daar past een poppodium erg goed bij want een poppodium met een brede programmering trekt een divers publiek. van jazz tot punk, van hiphop tot dance, house en rock, ik kan het zo gek niet opnoemen of je kunt er bij ons voor terecht. Het is ook gewoon een hele mooie ruimte. En wij zijn gek op bands en houden van live muziek. Dat is eigenlijk de enige reden waarom wij dit doen; puur uit de liefde voor de muziek."

"Natuurlijk zijn er al veel plaatsen waar bandjes spelen, maar wij kunnen nu in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Zwarte Ruiter een band wat vroeger op de avond neerzetten. De ruimte is iets groter en dus kunnen we ook net even wat grotere bands kwijt. De Paap heeft weer wat last van geluidsoverlast, waar wij minder mee te maken hebben. We kunnen ook een band om 1 uur 's nachts neerzetten. Verder is het meeste wat wij doen gratis. Dat is ook wel een verschil, maar weer niet met De Paap."

SuperMarkt zal zich richten op landelijke acts maar uiteraard zal er ook veel ruimte zijn voor Haagse bands. "En hier en daar een internationale act natuurlijk ook" vult Remco aan. "Er zijn genoeg bands die touren en tussendoor nog een gaatje hebben. Die kunnen dan heel goed bij ons terecht. We willen een vooruitstrevende brede programmering. Dat is ook wel leuk want zo kun je mensen verrassen. Zoveel echt goeie bands zijn er nou ook weer niet, dus als je je te veel richt op één bepaald genre is het aanbod beperkt. En ik vind het vooral leuk om verschillende soorten muziek te programmeren, dat spreekt mij aan."
 
De opening is op 19 december met een optreden van Splendid. Een grote spetterende opening met veel poeha wordt het niet volgens Remco; "we gaan gewoon open en er speelt een band, verder niet." In januari spelen verder L'Chaim, Bloody Honkies, Drive Like Maria en T99 in SuperMarkt. "Bloody Honkies wilde ik heel graag hebben,en dat is gelukt. Verder zou ik persoonlijk heel graag Claw Boys Claw willen programmeren en Peter Pan Speedrock. Maar die laatste zal wel iets te groot zijn, maar toch ga ik het proberen."
 
Programma SuperMarkt
19-12-2008 > Splendid opening poppodium SuperMarkt
27-12-2008> King Jack
02-01-2009 > incrowd residentie dj team stelt zich voor
08-01-2009 > barry stilleto
09-01-2009 > L'Chaim (balkan gipsy band) dj ivanho plays balkan beats
15-01-2009 > rog en ivan party ordi
16-01-2009 > steinfunk
17-01-2009 > Drive Like Maria & The Bloody Honkies
22-01-2009 > dj hess
23-01-2009 > dj pica
24-01-2009 > T99
29-01-2009 > dj blokkie bram hapklare brokken
30-01-2009 > Matt en Marco sell out