Het Fonds 1818 Winnaarsfestival

28 december vieren alle winnaars hun eigen feestje

Tekst: Susanne Kooijman ,

Op 28 december vindt weer het Fonds 1818 Winnaarsfestival plaats.
In het Paard van Troje spelen verschillende Haagse bands die stuk voor stuk dit jaar een prijs hebben gewonnen. Two Way Radio, Johnnie Stalker en Kangaroo Dynasty zijn slechts een paar namen die het festival rijk is. Lees hier het programma, de nodige festivalinformatie en een kleine uitlichting van alle optredende acts.

28 december vieren alle winnaars hun eigen feestje

Op 28 december vindt weer het Fonds 1818 Winnaarsfestival plaats. In het Paard van Troje spelen verschillende Haagse bands die stuk voor stuk dit jaar een prijs hebben gewonnen. Two Way Radio, Johnnie Stalker en Kangaroo Dynasty zijn slechts een paar namen die het festival rijk is. Lees hier het programma, de nodige festivalinformatie en een kleine uitlichting van alle optredende acts.

Kangaroo Dynasty
De toegankelijke rockmuziek van Kangaroo Dynasty is al op vele festivals en talentenjachten te horen geweest. En niet zonder succes! Ze mochten dit jaar het Schollenpop festival openen op het 'Bands on the run' stage. Helaas voor de band en de oragnistatie zat het niet mee en kon het optreden van de band niet doorgaan. Wel staan ze nu op het Winnaarsfestival als openingsband.
De vier jonge mannen maken muziek waarbij je echt niet stil kunt staan. Rock in een eigentijds jasje.

Johnnie Stalker
Ivar Keuren en zijn bandleden hadden veel indruk gemaakt met hun strakke optreden tijdens de finale van de Haagse Popweek.
De stampende drums, scheurende gitaren en ruige stem van zanger Ivar geven je het gevoel of je even terug in de tijd bent gestapt, toen rock nog echt rock nog echt ruig was. Geen vrolijke deuntjes, waarop je gezapig mee kunt deinzen. Nee, hier heb je zeker oordopjes bij nodig. Dit is het hardere werk!

Cinq Croniq
Cinq Croniq is de winnaar van Waterproof. De competitie om een plekje te veroveren op het festival Waterpop.Naast de felbegeerde hoofdprijs won de band ook nog de publieksprijs! De vierkoppige band weet een mix van sounds te creeren tot een mooi geheel. Van electro en dance tot rock, diso en metal. Grote voorbeelden zijn The Chemical Brothers, Muse en The Prodigy. Met deze 'wall of sound' weten ze een unieke live ervaring neer te zetten, wat hun net onderscheidt van andere bands.

Natha Lee
Met de winst van de Vlietpopslag in hun zak, gaat het de rockband Natha Lee voor de wind. Zangeres Nathalie Hagen en haar drie mannelijke bandleden maken rock met ballen. Hun liveshow staat garant voor veel energie en regelrechte ruige rock. Echt iets dat je niet mag missen dus!

L4
Deze Haagse hiphop formatie bestaat uit reeds bekende rappers. DNA, Stamina en Mic-Nif. Ondanks het feit dat de band nog niet zo lang bestaat hebben ze in de Haagse muziekscene al veel indruk weten te maken. Dit jaar stonden ze op het Haagse X stage op Parkpop. Niet wat je noemt het kleinste festival! Een droom voor heel veel bands, die dus voor L4 al is uitgekomen.

The Flying Tygers
De kersverse winnaar van de Peter Tetteroo Bokaal 2008. The Flying Tygers mogen volgend jaar de 20e editie van Westerpop openen. De garagerock van deze markante heren, laat niemand koud. Hun aparte verschijningen,in pak en met stoere gitaren
maken het plaatje compleet. De band bestaat nog geen jaar, maar hebben al op vele podia gestaan. Van Speakers tot Westerpop. Geen podium is veilig voor deze heren.

Two Way Radio
De beste rockband van Nederland! Want ja, na de winst van de Grote Prijs van Nederland mag Two Way Radio zich zo noemen. De zeven leden tellende band heeft het helemaal voor elkaar.
Ze hebben in het voorprogramma gestaan van niemand minder dan Golden Earring en menig poppodium heeft de band al geboekt.De nieuwste rocksensatie van Nederland sluit het Winnaarsfestival af!

Tijdschema:
20.00 Kangaroo Dynasty (Schollenpop)
20.40 Johnnie Stalker (Haagse Popprijs)
21.20 Cinq Croniq (Waterpop)
22.00 Natha Lee (Vlietpop)
22.40 L4 (Parkpop)
23.20 The Flying Tygers (Westerpop)
24.00 Two Way Radio (Grote Prijs van Nederland)

ZONDAG 28 DECEMBER 2008
PAARD VAN TROJE
AANVANG: 19.30 UUR
ENTREE: E 5,00 / E 2,50 (ooievaarspas)
prijzen exclusief servicekosten

Het Fonds 1818 Winnaarsfestival wordt mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de Gemeente Den Haag.
Voor meer informatie: http://www.stichtingruijs.nl/