Centrale Bibliotheek tijdens UIT Festival de plek voor popmuziek Centrale Bibliotheek tijdens UIT Festival de plek voor popmuziek

Fotografen 3VOOR12 Den Haag exposeren in grote hal

, Cok Jouvenaar,

Centrale Bibliotheek tijdens UIT Festival de plek voor popmuziek

Fotografen 3VOOR12 Den Haag exposeren in grote hal

Cok Jouvenaar, ,

Zondag 7 september is het weer zover, dan gaat het culturele seizoen 2008-2009 van start. Op en rond het Lange Voorhout zijn er uiteenlopende optredens. In de Centrale Bibliotheek aan het Spui is er een smaakvol popmuziek programma. John Dear Mowing Club, So Electric en Trio Escobar geven acte de precense. Om de boel zo complete mogelijk te maken is er ook een tentoonstelling met Haagse popfoto’s.

Fotografen 3VOOR12 Den Haag exposeren in grote hal

Zondag 7 september is het weer zover, dan gaat het culturele seizoen 2008-2009 van start. Op en rond het Lange Voorhout verdringen cultuurliefhebbers zich tijdens het Haags Uit Festival (HUF) rond podia en straattheateracts. In de Centrale Bibliotheek aan het Spui staat een smaakvol popmuziek programma geprogrammeerd. John Dear Mowing Club, So Electric en Trio Escobar zullen dit gebouw naast het ijspaleis doen schudden. Vóór dit spektakel vindt de opening plaats van de tentoonstelling Haagse popfoto’s. Op de begane grond is verder de hele middag verkoop van afgeschreven boeken, dvd’s en cd’s. De opbrengst van deze verkoop wordt geschonken aan Juigalpa, ten bate van de bouw van een bibliotheek. John Dear Mowing Club is de band rond muzikant, tekstdichter en beeldend kunstenaar Melle de Boer. Deze trok vanaf 2002 aandacht met zijn band Smutfish. Inmiddels is de naam veranderd in John Dear Mowing Club en kreeg de laatste cd veel lovende kritieken. Denk hierbij aan Neil Young en Johnny Dowd. Dit optreden vindt plaats van 14.00 tot 14.30 uur. Als tweede act is daar Trio Escobar. Hier beland je in de wereld van de (bijna) filmmuziek. Gitarist Niels Gobel, bassist Remco Prins, en drummer Thijn Teeuwissen improviseren er doorgaans lustig op los. Van instrumentale, melodieuze reggae tot punk, poppy rock and blues. Logisch dat je af en toe aan het legendarische Burma Shave moet denken. Van 14.45 tot 15.15 uur komen deze drie heren de boel onveilig maken. So Electric is de laatste in de rij. ‘…rauw, puntig en aangenaam on-Haags.’ Dit zijn de termen waar dit punky rock ’n roll trio mee te koop loopt. Aanstekelijke melodieën met een energieke en eigentijdse sounds. Rock en toch wat poppy, rauw en toch gevoelig, stoer en met lekkere meezingrefreinen "...one ...two...three...go! say rock, say roll!" van 15.30 tot 16.00 uur. Als klap op de vuurpijl is er ook de opening van de tentoonstelling Haagse popfoto’s. Door ambtenarenstad Den Haag weer dé muziekstad van Nederland genoemd. Met een prima klimaat voor opkomende bands. Een deel van hun bekendheid is zonder meer te danken aan de Haagse (pop)fotografie. Onder meer onze eigen 3VOOR12 Den Haag site draagt hier een groot steentje aan bij. In de tentoonstelling Haagse popfoto’s geven fotografen Paul Bergen, Thomas Heye, Ron van Varik, Eefje Lammers, Peter de Hoog, Jeroen Pauwels, Aad Spanjaard, Inge van Holstein , Maaike van Grol, Henriette Guest, Michella Kuijkhoven, Peisam Tsang en Jolanda van Wijhe een overzicht van Haagse popmuzikanten en bands door de jaren heen. Doel van deze tentoonstelling is het onder de aandacht brengen en visueel zichtbaar maken aan het grote publiek dat popfotografie van Den Haag als popstad met zijn optredens. Deze wordt geopend om 13.30 uur. De tentoonstelling is in oktober te zien in Internationaal perscentrum Nieuwspoort.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag