Haagse KoninginneNach Bandverkiezing presenteert Squirrel & The Hazelnuts Haagse KoninginneNach Bandverkiezing presenteert Squirrel & The Hazelnuts

“Iedereen zal dansen”

, Jade Yorks,

Haagse KoninginneNach Bandverkiezing presenteert Squirrel & The Hazelnuts

“Iedereen zal dansen”

Jade Yorks, ,

De verkiezing om de openingsplek van de Haagse KoninginneNach is in volle gang. Iedere week stellen we je voor aan een van de finalisten van de KoninginneNach bandverkiezing. In Bankship of Friends, de voormalige stamkroeg van saxofonist Wietse, worden hij en de overige bandleden van Squirrel & The Hazelnuts ondervraagd over de Nach, de band en de verkiezing.

“Iedereen zal dansen”

De verkiezing om de openingsplek van de Haagse KoninginneNach is in volle gang. Iedere week stellen we je voor aan een van de finalisten van de KoninginneNach bandverkiezing. In Bankship of Friends, de voormalige stamkroeg van saxofonist Wietse, worden hij en de overige bandleden van Squirrel & The Hazelnuts ondervraagd over de Nach, de band en de verkiezing. Ook bij Squirrel eerst een voorstelrondje: Carlos zingt en speelt gitaar, Wietse Voermans bespeelt de toetsen en drie verschillende saxofoons, zijn zusje Elske speelt bas en Joost le Feber de drums. Wie of wat zijn squirrel & the Hazelnuts? “Wij zijn een hele leuke band!”, roept zanger Carlos uit, “Een vriendengroep die vaak muziek maakt.” “We zijn fris en vernieuwend. Bovendien zitten we muzikaal ook goed in elkaar”, vult Wietse hem aan. De muziek van Squirrel & The Hazelnuts is te omschrijven als jazzy funkpop, met invloeden van ska en reggae, met een positieve vibe. “We maken van elk optreden een feestje!” Waarom willen jullie eigenlijk op de Nach spelen? “Omdat het mega vet is!”, roept Elske uit. “Ja het is een leuk festival in eigen stad hè”, zegt Carlos. “Wist je trouwens dat we al een keer eerder op KoninginneNach gespeeld hebben?”, vraagt Wietse. De overige bandleden beginnen te lachen. “Dat was in café Het Einde bij het Noordeinde, samen met Relish”, legt Wietse uit. “Er stond nog aardig wat publiek binnen!” Wat gooien jullie in de strijd om dit jaar op het Haagse podium te staan? “‘Wij verloten een huiskamerconcert en T-shirts uit aan degene die het bevestigingsmailtje, waarmee ze op ons gestemd hebben, naar ons doorsturen”, vertelt Joost. “Daarnaast kun je in de loop van volgende week nog een paar andere acties van ons verwachten. Veel kunnen we er nog niet over kwijt, maar het zou mooi zijn als het buiten mooi weer is!”, vertelt Wietse met een glimlach. Wat vinden jullie van de concurrentie? “Ik denk dat we niet echt van concurrentie kunnen spreken. Zo zie ik het in ieder geval niet”, zegt Elske. “Het zijn allemaal leuke bands die elk een goede kans hebben om te winnen. We doen allemaal iets anders, dus het komt er echt op aan wie van ons de meeste fans heeft.” “Ik vind het alleen jammer dat Relish niet door is!”, lacht Carlos. Voor Elske is alleen al de plek in de finale al een hele mooie ervaring. “Ook al winnen we niet, het is al een verrijking om tot één van de finalisten te behoren. We zijn inmiddels al een stuk beter en bekender geworden dan voorheen.” “Dit is natuurlijk de perfecte gelegenheid om jezelf te promoten”, zegt Wietse. Hoe overtuigen jullie 17 april het publiek dat jullie op dat Haagse podium van de Nach thuis horen? “We maken er net even iets specialers van dan normaal. Maar hoe precies, moeten we ook nog even voor ons houden”, zegt Carlos. “We gaan er in ieder geval voor zorgen dat de zaal los gaat. Iedereen zal dansen!”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag