Haagse KoninginneNach Bandverkiezing presenteert Dead Stereo Haagse KoninginneNach Bandverkiezing presenteert Dead Stereo

Drie gewone jongens

, Jade Yorks,

Haagse KoninginneNach Bandverkiezing presenteert Dead Stereo

Drie gewone jongens

Jade Yorks, ,

De verkiezing om de openingsplek van de Haagse KoninginneNach is in volle gang. Iedere week stellen we je voor aan een van de finalisten van de KoninginneNach bandverkiezing. In één van de oefenruimtes van Musicon verfijnen de leden van Dead Stereo nog de laatste aspecten van hun set. In de pauze wordt hen nog een aantal vragen gesteld over de Nach, de band en de verkiezing.

Drie gewone jongens

De verkiezing om de openingsplek van de Haagse KoninginneNach is in volle gang. Iedere week stellen we je voor aan een van de finalisten van de KoninginneNach bandverkiezing. In één van de oefenruimtes van Musicon verfijnen de leden van Dead Stereo nog de laatste aspecten van hun set. In de pauze wordt hen nog een aantal vragen gesteld over de Nach, de band en de verkiezing. Dead Stereo bestaat uit Alex Murphy op de gitaar en zang, Emiel den Exter op zowel de bas als de synthesizer en zang en zijn broertje Clemens den Exter achter drums en zang. Wie of wat is Dead Stereo? “Wij zijn drie gewone jongens”, roept Emiel uit. Clemens vult hem aan. “Wij zijn drie gewone jongens die denken dat ze muzikaal gezien iets nieuws hebben.” Emiel: “Dead Stereo maakt electro rock dat regelmatig omschreven wordt als intelligent electro rock.” Waarom willen jullie eigenlijk op de Nach spelen? “Omdat wij echt voor iets nieuws kunnen zorgen!”, zegt Emiel. “We hebben overigens al een aantal keer eerder een festival mogen openen. We zijn een explosieve en stralende band dat het publiek met gemak warm krijgt. Clemens valt hem bij: “Ook qua sound hebben we echt iets te bieden. Iets dat ik tot nu toe niet eerder op de Nach gezien heb!” Wat gooien jullie in de strijd om dit jaar op het Haagse podium te staan? “Het is leuk om ludieke acties te organiseren”, vindt Emiel. “Maar dat is niet echt Dead Stereo. Wij laten liever de muziek voor zich spreken!” Wel hebben we onze familie en vrienden gespamt met allerlei emailtjes.” “En…”, vervolgt Alex hem. “We hebben ook een posters laten maken met daarop een vrouw die opdraagt om op ons te stemmen!” Wat vinden jullie van de concurrentie? “Met onze concurrentie kunnen we het wel goed vinden”, aldus Alex. “We zijn tijdens deze verkiezingen vriendjes geworden met Squirrel & The Hazelnuts”, zegt Emiel. “Tijdens de live uitzending op Stork on Air hebben we het heel gezellig gehad.” “Met de overige bands kunnen we het ook goed vinden hoor!”, zegt Alex. “Zo woon ik al een tijdje naast de zangeres van The Socks. Dus ook hun kennen we al een tijdje.” Hoe overtuigen jullie 17 april het publiek dat jullie op dat Haagse podium van de Nach thuis horen? “Morgenavond kunnen de mensen een hoop gekkigheid op gitaren verwachten”, zegt Emiel met een glimlach. “We gebruiken meer electronics! Meer gaan we er niet over vertellen. We kunnen wel zeggen dat we morgenavond een nieuw liedje ten gehore brengen. Die hebben we wel vaker gespeeld, maar niet zoals we dat de morgen gaan doen!”
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag