Multifestival Todays Art dit jaar geclusterd Multifestival Todays Art dit jaar geclusterd

"De voorverkoop is zoals elk jaar weer dramatisch"

Multifestival Todays Art dit jaar geclusterd

"De voorverkoop is zoals elk jaar weer dramatisch"

Todays Art is niet bedoeld als laboratorium. Het festival brengt artiesten die zich al hebben bewezen. "Er moeten meer mensen op af komen dan alleen de vrienden van."

"De voorverkoop is zoals elk jaar weer dramatisch"

Todays Art is de kunstcatalogus in 3D vorm met hedendaagse creatieven op gebied van film, mode, fotografie en moderne dans. En kent dit jaar een opvallend goed muziekprogramma met namen als Modeselektor, Mr. Oizo, Galaxy 2 Galaxy en Model 500.

Ook organisator Olof van Winden vindt het muziekprogramma een sprong voorwaarts. “Het is een stuk steviger. Muziek is belangrijk bij een multimediaal festival. Programmeer je vijftig kunstenaars, dan komen daar vijftig mensen op af; de vrienden van. Sommige festivals hebben een laboratorium functie. Wij niet. Wij willen artiesten naar een groter publiek brengen. Als de proef in het laboratorium is geslaagd, dan komen ze naar ons.”

Commentaar op de vorige edities van het Haagse festival was dat het programma teveel als los zand aan elkaar hing. Aan die kritiek is iets gedaan, zegt Van Winden. “Het programma blijft een avontuur, maar het nieuwe artistiek team heeft ditmaal per locatie in clusters gewerkt. Ook is het mogelijk om op de website je eigen programma uit te stippelen.”

De voorverkoop is weer dramatisch. Maar Van Winden maakt zich daar een stuk minder druk om dan vorig jaar. “Toen waren er tot de avond ervoor maar honderd kaarten verkocht. Waarschijnlijk vanwege de lage kosten, besluiten mensen pas op de avond zelf te gaan. Ik verwacht ook dit jaar weer zo’n twintigduizend bezoekers.”

Todays Art is op 21 en 22 september.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag