Succesvolle cd-presentatie van Mic-Nif in een verhit Paardcafé Succesvolle cd-presentatie van Mic-Nif in een verhit Paardcafé

Haagse Albanees imponeert met opzwepende live-show

, Rik 't Jong | Foto's: Joost le Feber,

Succesvolle cd-presentatie van Mic-Nif in een verhit Paardcafé

Haagse Albanees imponeert met opzwepende live-show

Rik 't Jong | Foto's: Joost le Feber, ,

In Plato werd op 7 september al een kleine instore gig gehouden, maar de volwaardige presentatie van Distortion Of The Truth vond donderdag 4 oktober plaats in het knusse Paardcafé. De viering van het debuut van Mic-Nif als soloartiest werd een geslaagd hiphopfeestje, dankzij een overtuigend optreden met diverse gasten.

Haagse Albanees imponeert met opzwepende live-show

In Plato werd op 7 september al een kleine instore gig gehouden, maar de volwaardige presentatie van Distortion Of The Truth vond donderdag 4 oktober plaats in het knusse Paardcafé. De viering van het debuut van Mic-Nif als soloartiest werd een geslaagd hiphopfeestje, dankzij een overtuigend optreden met diverse gasten. Natuurlijk is Mic-Nif vooral bekend als lid van de hiphopformatie NuClear Family, maar met het verschijnen van zijn eerste soloplaat probeert hij het nu op eigen benen. Voordat het Haagse publiek hier deelgenoot van mag worden, is de sfeer in het goedgevulde Paardcafé ontspannen. Een groot deel van de aanwezigen zijn schijnbaar bekenden en/of aanhang van de nucleaire familie, waardoor Mic-Nif vanaf het begin van zijn show kan rekenen op een goede support. Support die overigens volledig op zijn plaats is, want de in Albanië geboren en deels in de Verenigde Staten getogen mc weet in minder dan een uur tijd dat met zijn live-band behoorlijk te overtuigen. Daar het album vooral leunt op beats, samples en scratches tapt Mic-Nif live uit een geheel ander vaatje. Met een complete band, bestaande uit een drummer, bassist, gitarist, toetsenist, violist(!) en twee zangeressen is de vergelijking met Postmen, Relax of The Roots snel gemaakt. Misschien geen exacte vergelijking, maar evenmin geen onterechte, want het collectief bestaat uit zeer bekwame muzikanten, die een uiterst professionele sound neerzetten. Opvallend is het verschil met het album. Op het podium klinken de songs nog vele malen krachtiger en overtuigender dan op de plaat. De reggae, funk en soul druipt er live vanaf, terwijl het vanuit de studio soms wat meer op de vlakte blijft. De band grooved er op los en het publiek kan niets anders doen dan meegaan. Mic-Nif deelde bij NuClear Family nog de mic, nu heeft hij het podium voor zichzelf en in deze nieuwe positie maakt hij het meer dan waar. Hij heeft een goede stem, fijne flow en ook nog eens credible teksten. Naast uitwijdingen over vriendschap en liefde worden tegelijkertijd vrij pittige onderwerpen aangesneden. Misstanden in de maatschappij, oorlog en ander onrecht wordt op zijn eigen scherpe, directe manier beschreven en geanalyseerd. Uiteraard maakt Mic-Nif tijdens zijn show graag een plekje vrij voor een aantal gastbijdragen. Zo komen onder andere Ahab (van Nuclear Family) en Vivian langs op het podium. Na ruim drie kwartier, waarin vrijwel het gehele album ten gehore is gebracht, vraagt het publiek -logischerwijs- om meer. En dat krijgen ze in de vorm van een ode aan Bob Marley, middels een lang uitgesponnen, uitvoering van Turn your lights down low.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag