Leona Philippo in de Zwarte Ruiter Leona Philippo in de Zwarte Ruiter

Zangeres zorgt met Urban Rock voor een feestje!

, Jeroen Thijssen | Foto's: Ron van Varik,

Leona Philippo in de Zwarte Ruiter

Zangeres zorgt met Urban Rock voor een feestje!

Jeroen Thijssen | Foto's: Ron van Varik, ,

Vrijdagavond 19 oktober stond de 28-jarige Leona Philippo van Canadees/Jamaicaanse afkomst met haar begeleidingsband in een volgepakte Zwarte Ruiter, waar men tot een uur of 1 het aanwezige publiek mocht trakteren op een dosis ‘Urban Rock.’ Je kunt je wel eens afvragen, “Die Leona, heeft die nog meer mee behalve haar uiterlijk?”. Gepast antwoord hierop zou toch wel zijn: ‘Baby got soul of Baby got funk!’

Onder andere Mellow Yellow, F en Gerard van den IJssel waren aanwezig om deze oorspronkelijk Canadese te zien rocken met een air en een charisma die wij zelden bij Haagse artiesten zien en misschien ook zelfs in heel Nederland. In een stoere en wat kinky outfit weet Leona het aanwezige publiek te overtuigen, en waarschijnlijk ook de aanwezig platenlabels en boekingskantoren die hiernaartoe zouden zijn afgereisd. Tja, een beetje talentspotter die Leona nog niet kent mag niet serieus worden genomen.

De sfeer wordt er met het nummer ‘Bad Perfume’ vrijwel meteen ingebracht om vervolgens niet meer weg te gaan. Ook niet als de set af en toe een beetje lijkt in te kakken. Vijftien even goede meeslepende nummers lijkt ook wel wat veel gevraagd. ‘1st Thing on my Mind’ lijkt de intro gejat te hebben van Rock DJ, maar dit zorgt wel meteen voor een stukje herkenning. Verder weet de band met ‘Aphrodisiac’, Supa Woman’, ’Shake yo Tail-Feather’ en ‘What You Come to Do’ het feestje erin te houden. Halverwege de set herinnert Leona ons nog aan het feit dat zij op KoniginneNach heeft gespeeld en geeft nog even het ritme aan dat vele duizenden hebben geklapt door de soul diva op het Kerkplein in Den Haag. Dit wordt enthousiast door het publiek beantwoord, alles kan vandaag lijkt het wel.

Was het optreden nou echt zo goed? Feit is dat vrijwel iedereen in het publiek meedoet en zichtbaar onder de indruk was. ‘What you come to do’ werd ook uit volle borst door de aanwezige menigte meegezongen. Komt er dan nog een toegift? Ja, vooruit dan maar, ‘Two Minutes’ is de absolute afsluiter en zo gaat het optreden door tot in de nachtelijke uurtjes. Leona blijft ook nog even hangen om een praatje te maken met het publiek. Op vrijdag 2 november werkt Leona mee aan een bijzonder dubbelconcert in Hotel Bel Air in Den Haag. De zangeres deelt dan het podium met het jazzkwintet Quincey. DJ Jen Min Lau zal in Bel Air draaien tijdens de afterparty. Leona kun je trouwens ook horen in de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Alles is Liefde’. Zij zingt hier een cover van Natalie Cole, getiteld ‘This will be’.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag