Crossing Border opent en eindigt dit jaar met concerten in de huiskamer Crossing Border opent en eindigt dit jaar met concerten in de huiskamer

15-jarig bestaan festival toch bescheiden gevierd

, Cok Jouvenaar,

Crossing Border opent en eindigt dit jaar met concerten in de huiskamer

15-jarig bestaan festival toch bescheiden gevierd

Cok Jouvenaar, ,

De vierde week van november staat weer in het teken van popmuziek en literatuur. De vijftiende editie van Crossing Border vindt dan plaats in de Koninklijke Schouwburg. Ook dit jaar wordt er weer samengewerkt met Live In Your Livingroom. Twee avonden staan er hiervoor op het programma. Eén van de locaties is het Crossing Border kantoor zelf aan de Prinses Mariestraat.

15-jarig bestaan festival toch bescheiden gevierd

De vierde week van november staat weer in het teken van popmuziek en literatuur. De vijftiende editie van Crossing Border vindt dan plaats in de Koninklijke Schouwburg. Een ruime week lang kan de liefhebber zijn hart ophalen aan de Korte Voorhout. Ook dit jaar wordt er weer samengewerkt met Live In Your Livingroom. Twee avonden staan er hiervoor op het programma. Eén van de locaties is het Crossing Border kantoor zelf aan de Prinses Mariestraat. Hier en daar wordt er nog gesleuteld aan het volledige programma van deze vijftiende editie. Uiteraard staan er al klinkende namen op dit festival; Kula Shaker, Spinvis, Buffalo Tom, Black Rebel Motorcycle Club, Mike Heron van de Incredible Stringband, Flip Kowlier, Cherry en Don Duyns zijn slechts een kleine greep van het enorme aanbod. Zeer bijzonder dit jaar zijn de interviews met Salman Rushdie en Rufus Wainwright en de spoken word performance van Patti Smith. Verder is Dez Mona een opvallende naam dit jaar. Op de editie van 2005 werd deze act als de grote ontdekking van dat jaar beschouwd. Crossing Border wordt dit jaar op een zeer bijzondere wijze geopend in de Koninklijke Schouwburg. De productie Fever is te zien op zondag 18 en maandag 19 november. Deze productie is een samenwerking met het Holland Dance Festival. Deze act is tevens de afsluiting van het dansfestival. Het zwaartepunt van Crossing Border ligt in het weekend van donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Als je een passe partout voor dit weekend neemt krijg je 10 euro korting. Je betaald dan geen 75 euro maar 65 euro. Maar dit is nog niet alles. Crossing Border zou het Crossing Border niet zijn als er niet nog iets speciaals op het programma staat. Net als vorig jaar heeft de organisatie de handen ineen geslagen met Live In Your Livingroom. Twee avonden kan het publiek genieten van zes acts in de huiskamer en wel midden in hartje centrum van Den Haag. De officieuze kick off zal plaatsvinden op zaterdag 17 november met optredens van Do The Undo, Hallo Venray en de Belgische formatie The Violent Husbands. Als locatie staat de woonkamer van de Maliestraat 6 centraal. Om het allemaal nog mooier te maken komen op dinsdag 20 november de acts Hans Vandenburg met Dierenpark, Ian Britt uit Engeland en Kawada, ook uit België, het kantoor van Crossing Border in de Prinses Mariestraat 34 voorzien van een stuk muziek. Naar verluid zal dit tevens het (openbare) afscheid zijn van dit kantoor van Crossing Border. Binnen niet al te lange tijd zal het team van Crossing Border verhuizen naar de Weimarstraat. De huiskamerconcerten starten rond de klok van 20.00 uur en zijn voor maximaal 35 bezoekers toegankelijk. Een entreebewijs is 10 euro en in verband met de beperkte capaciteit moet er wel gereserveerd worden.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag