Cd-recensie: Juice - 'Lady In Blue'

Ep met absoluut mooie mixen

Tino van Leeuwen ,

De Haagse band Juice heeft onlangs een ep uitgebracht met de titel ‘Lady in blue’. Hiermee proberen ze de hooggespannen verwachtingen waar te maken. We nemen de cd van de Britpop-achtige band eens onder de loep om dit te verifiëren.

Het album begint met het uptempo ‘Face the facts’. We hebben hier te maken met een uitstekende opwarmer, waarin al gelijk het songschrijvertalent van zanger Vince naar voren komt. Tweede nummer ‘Wake up, dreamer’ blijft ook lekker hangen. De volgende track, de titelsong, is meer downtempo en iets minder van kwaliteit.

Over kwaliteit gesproken, de nummers zijn opgenomen in de Basement Studio van Ernst van Wageningen en dat is te horen! Het zijn absoluut mooie mixen, hoewel als kanttekening gegeven mag worden dat het ook wel wat rauwer had gemogen. ‘Empty hands’ en ‘New song’ zijn goede afsluiters van het album. Het outro van laatstgenoemde track laat Juice op zijn best horen: poppy, melancholisch en spannend. Samenvattend kunnen we stellen dat Juice een uistekende ep heeft afgeleverd. Lof ook voor het mooie hoesje; een soort wit vel met blauwe ronde gaten. Laten we hopen dat de rest van Nederland ze ook op hun kwaliteiten weet te schatten…