Aerosmith, Greenday en Red Hot Chili Peppers tributes in de Lier Aerosmith, Greenday en Red Hot Chili Peppers tributes in de Lier

Gaan coverbands het Westland veroveren?

, Ron van Varik,

Aerosmith, Greenday en Red Hot Chili Peppers tributes in de Lier

Gaan coverbands het Westland veroveren?

Ron van Varik, ,

Erik Prins draait al een tijdje in het muziekwereldje mee en woont gewoon in het Westland. ‘Mr. Coverband’ of ‘de tribute indiaan’ wordt hij wel eens gekscherend genoemd. Zijn initiatief om het Raise Your Hands festival te organiseren is de reden voor een gesprek over zijn muzikale passies.

Gaan coverbands het Westland veroveren?

Erik Prins draait al een tijdje in het muziekwereldje mee en woont gewoon in het Westland. ‘Mr. Coverband’ of ‘de tribute indiaan’ wordt hij wel eens gekscherend genoemd. Zijn initiatief om het Raise Your Hands festival te organiseren is de reden voor een gesprek over zijn muzikale passies. We treffen Erik in de studio van de Westlandse Omroep Stichting waar hij op het punt staat om zijn wekelijkse radioshow Live Alive te presenteren. Het is nogal hectisch, want de Amerikaanse blueszanger/gitarist Prince Robbinson staat met zijn band net te soundchecken voor de uitzending. Heel normaal, verteld Erik, want iedere twee weken staat er een live act in de studio. Een paar weken geleden stond Toni Spinner van Toto op blote voeten op dezelfde plek. Er is veel belangstelling voor het programma omdat de musici de gelegenheid krijgen om bijna twee uur live te spelen op het station. Toch is radio niet het enige dat Prins bezig houdt. Met zijn eigen boekingskantoor Mad About Music (MAM Agency) probeert hij zo’n dertig tot veertig bands weg te zetten in Nederland. Bovendien is hij druk met het boeken, managen en begeleiden van diverse buitenlandse bands tijdens hun Europese tours. Ook is hij Co-manager van de Paris Dandys. Vanuit de liefde voor muziek is het begin jaren tachtig allemaal ontstaan. Erik Prins programmeerde in Sociëteit de Tempel in ’s-Gravezande af en toe wat bands. Omdat festivals in die tijd als paddenstoelen uit de grond schoten moest de soos ook een eigen festival opzetten. Tempelpop was een feit en met de headliner Herman Brood & the Wild Romance werd het festival een succes. Het organisatievirus had toegeslagen en steeds meer bands vonden hun weg richting Erik Prins. Begin 2003 werd MAM agency opgericht en inmiddels is Erik bijna fulltime bezig met zijn bureau. Vanuit het land was er veel vraag naar de betere cover- en tributebands die niet alleen klinken als het origineel, maar ook nog look-a-like zijn. Het werd de specialiteit van het bureau en het plan ontstond om in het Westland een festival op te zetten met drie buitenlandse bands die het origineel evenaren. Op 31 maart is het zover en wordt in Sportcentrum Vreeloo in de Lier de eerste editie gehouden van het Raise Your Hands, a tribute to rock festival gehouden waarbij gegokt wordt op zo’n vijftienhonderd bezoekers waarvoor alle faciliteiten zijn ingekocht. Voor de line-up zijn drie buitenlandse bands geboekt die een tribute doen aan Aerosmith (Big Ones), Green Day (Green-ish Day) en de Red Hot Chili Peppers. (Red Hot Chili Bastards). Het popcircus dat over de grenzen volle zalen trekt moet in het Westland ook een doorslaand succes worden en de 17,50 euro entree waard zijn. Of het Westland klaar is voor de coverbands en of het festival werkelijk een doorslaand succes wordt weten we na 31 maart.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag