'Gewoon kut' van The Coral en 'lullig' voor So What 'Gewoon kut' van The Coral en 'lullig' voor So What

The Music In My Head terug naar twee dagen

'Gewoon kut' van The Coral en 'lullig' voor So What

The Music In My Head terug naar twee dagen

De openingsavond van het Haagse festival The Music In My Head moest dit jaar iets specials worden. 's Middags zou de wethouder het magazine The Hague Festivals in ontvangst nemen en 's avonds zou de Britse band The Coral de slagroom op de taart zijn. Maar de band heeft daags voor het festival - due to unforseen circumstances - afgezegd, waardoor het festival weer gewoon een tweedaags evenement wordt.

The Music In My Head terug naar twee dagen

The Coral heeft de aangekondigde show op The Music In My Head, komend weekeinde in Den Haag, afgeblazen. In het mailtje rept de Britse band over ‘unforseen cicumstances’. Voor Cees Debets, directeur van het festival, is de teleurstelling groot. “Het is gewoon erg kut als de openingsband niet komt opdagen.” Door het wegvallen van deze show in het Paard, blijven er nog maar twee festivaldagen over.

Debets kan alleen maar gissen naar de reden van het afzeggen van The Coral: “Het zou de enige show van de band in Nederland zijn. Volgende week begint een uitgebreide tour door Engeland en Ierland. Misschien hadden ze gewoon geen zin. Verder is namelijk geen show gecancelleld,” Louis Behre, directeur van de grote festivalbroer Crossing Border heeft het management van de band nog wel gemaild. Debets: “Louis heeft ze gefeliciteerd met het nieuwe record dat ze in handen hebben. Nog nooit heeft een band zo kort voor het festival afgezegd.”

Hoe vervelend het ook is dat The Coral heeft afgezegd, het had altijd erger gekund. Debets: “Nu kunnen we mensen gewoon hun geld teruggeven. Als een grote act die midden op een avond speelt, wegblijft, is het altijd lastig. Je moet dan goede vervanging vinden. Een deel van de ticketprijs terugbetalen is geen optie.” Mensen die voor de show van The Coral een kaartje hebben, mogen het ook inruilen voor een ticket voor de uitgebreide vrijdag- of zaterdagavond.

“Het hoort een beetje bij de sector,” vervolgt Debets. “Maar voor de lokale band So What is het wel lullig: zij mochten het voorprogramma verzorgen.” Verder gaat het goed met The Music In My Head. Debets: “Zaterdag gaat waarschijnlijk wel uitverkopen en vrijdag wordt goed vol. Veel kaarten worden altijd op de avond zelf aan de kassa gekocht. Ik zeg altijd tegen mensen dat ze dat niet moeten doen. De voorverkoop voorkomt teleurstellingen. Dat hebben we afgelopen jaar wel gezien!”

De show van The Coral in het Paard wordt niet verplaatst naar een andere datum.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag