LeaderLemming Night met goede bands in eerste instantie erg rustig LeaderLemming Night met goede bands in eerste instantie erg rustig

NiCad, Doll House Drama, Snake Charming & DJ Juna in de kleine zaal van het Paard

, Mireille van Hilten,

LeaderLemming Night met goede bands in eerste instantie erg rustig

NiCad, Doll House Drama, Snake Charming & DJ Juna in de kleine zaal van het Paard

Mireille van Hilten, ,

Op 11 januari 2007 speelden achtereenvolgens de bands NiCad, Doll House Drama en Snake Charming tijdens een LeaderLemming Night. De naam van dit nieuwe event heeft iets te maken met het computerspel Lemmings maar wat weten we nog niet precies. Evengoed schreef 3voor12/Den Haag over de drie bands in de kleine zaal van het Paard van Troje.

NiCad, Doll House Drama, Snake Charming & DJ Juna in de kleine zaal van het Paard

Op 11 januari 2007 speelden achtereenvolgens de bands NiCad, Doll House Drama en Snake Charming tijdens een LeaderLemming Night. De naam van dit nieuwe event heeft iets te maken met het computerspel Lemmings maar wat weten we nog niet precies. Evengoed schreef 3voor12/Den Haag over de drie bands in de kleine zaal van het Paard van Troje. NiCad start om 23.30 uur wat later dan aangekondigd in de popagenda's en dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de nog erg lege, kleine zaal van het Paard. De avond is zo opgezet dat het publiek tussen de grote en kleine zaal heen en weer kan lopen en dat is wel zo fijn. Want zodra de band speelt, wordt het gelukkig ook gelijk drukker. De bandleden zetten een zeer gepassioneerde set neer met veel snel wisselende, soms bijna bombastische muziekstukken. Het is wel even wennen en waarschijnlijk beter te volgen als je de muziek al kent. Mooie ingetogen pianostukken volgen raggende gitaarpartijen op terwijl de zanger zuiver zijn teksten eruit schreeuwt. Gezamenlijk zetten ze het geheel van accenten en afwijkende ritmes erg goed neer en is de 'melting pot' muziek zeer veelzijdig. Dit houdt je aandacht ook scherp bij het concert, omdat ieder nummer anders eindigt dan het begint. Waar je echter aan gaat twijfelen is of deze band niet wat keuzes moet maken, juist om die reden. Misschien ook iets meer doen met meerstemmige zang? Wanneer Doll House Drama net start, moeten ze er even in komen lijkt wel. Maar dat duurt hooguit 2 minuten en dan hebben ze elkaar gevonden. Tjongejonge wat is deze band sterk in hun timing. De partijen liggen perfect 'op elkaar' bij de staccato stukken. Het wordt ook nog eens behoorlijk dynamisch wanneer de langslepende zang erbij komt. In het bijzonder de wat hardere, hogere stukken geven je soms kippenvel. Wat wil je ook, ze spelen al 10 jaar samen. Er valt niets aan te merken op deze band en het concert. Tegen de tijd dat Snake Charming begint is helaas het meeste publiek naar de grote zaal gegaan. Het tweede, up-tempo nummer zorgt wel gelijk voor een clubje dansers vooraan. Misschien zijn ze ook bezweerd door de klarinet en de eastern-latin beats van deze drie mannen (gitaar, drum, klarinet). Complimenten ook voor de geluidsman in de kleine zaal op deze avond. Alles is hoorbaar maar niet te hard. Je kunt je in de muziek van Snake Charming goed verliezen en laten meeslepen wat de bandnaam al gelijk doet vermoeden. Gecombineerd met de doorloop naar de grote zaal is deze LeaderLemming avond toch wel geslaagd. Studenten die voor de Naschoolse Opvang (NO) komen zijn aangenaam verrast met de bands. Het publiek vindt de combinatie van dansen in de grote zaal en genieten van live muziek in de kleine zaal niet verkeerd.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag