Jason Forrest haalt het Haags Gemeentemuseum leeg: “AH!” Jason Forrest haalt het Haags Gemeentemuseum leeg: “AH!”

“Ik heb de samples vooral gebruikt om een soort rare funk mood te creeeren! AH!"

Jason Forrest haalt het Haags Gemeentemuseum leeg: “AH!”

“Ik heb de samples vooral gebruikt om een soort rare funk mood te creeeren! AH!"

Het was de laatste tijd misschien iets rustiger rond ons project 3VOOR12 Plundert Musea, het samenwerkingsverband met het Haags Gemeentemuseum, maar sinds onlangs weer een verse lading exotische instrumenten werd gesampled, wordt het museum weer in volle vaart leeggehaald. Ze komen er zelfs speciaal uit Berlijn voor over. Jason Forrest bijvoorbeeld. Hij maakte een lekker portie Manchurian Funk.

“Ik heb de samples vooral gebruikt om een soort rare funk mood te creeeren! AH!"

Het was de laatste tijd misschien iets rustiger rond ons project 3VOOR12 Plundert Musea, het samenwerkingsverband met het Haags Gemeentemuseum, maar sinds onlangs weer een verse lading exotische instrumenten werd gesampled, wordt het museum weer in volle vaart leeggehaald. Ze komen er zelfs speciaal uit Berlijn voor over. Jason  Forrest bijvoorbeeld. Hij maakte een lekker portie Manchurian Funk.

We kenden hem als samplefucker Donna Summer, tegenwoordig ook onder zijn eigen naam Jason Forrest en natuurlijk als eigenaar van CockRockDisco - het label waar de debuutplaat van About vorig jaar verscheen. Jason Forrest maakte een exclusieve track met samples uit de Plundert Musea collectie, die hij aanvulde met bits & pieces uit zijn eigen laptopbrein. Het resultaat is kort maar zoet: Manchurian Funk! En horen we daar niet een snippet uit het legendarische Nederlandse housenummer Dominator?

"De samples waren vooral percussief, ik heb ze vooral gebruikt om een soort rare funk mood te creeeren! AH!", schrijft Forrest in de voor hem typerende ADHD stijl. De in Berlijn woonachtige Amerikaan werkt op dit moment hard aan een live set met een heuse band. Begin april speelt Jason Forrest & the JF band vier keer in Nederland. "We klinken als een combinatie van Run DMC, Deerhoof een Deep Purple, het is behoorlijk energiek!" Maar dat kan ook niet anders. Van Forrest staat ook nog een aantal remixes op stapel. Onder meer Bonde Do Role, The Monks en Foetus/Jim Thirwell gingen onder het mes.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag