Haagse sterren op het ijs: Juice Haagse sterren op het ijs: Juice

Veel lachen en veel drinken...en ook veel spelen

, Leontine de Reede en Remco van der Ham | Foto's: Ron van Varik

Haagse sterren op het ijs: Juice

Veel lachen en veel drinken...en ook veel spelen

Leontine de Reede en Remco van der Ham | Foto's: Ron van Varik ,

Dé hype in televisieland op dit moment is het ijsdansen met de programma’s ‘Sterren dansen op het ijs’ en ‘Dancing on ice’. 3voor12 Den Haag haakt hier op in met ‘Haagse sterren op het ijs’. De lokale Nance en Gerard van 3voor12 Den Haag interviewden maar liefst zeven bands op de ijsbaan op Het Plein. Om je een idee te geven van hoe zoiets eruit ziet, werden onze Haagse sterren daarbij gefotografeerd op de schaats door onze popfotograaf. De eerste in de serie is Juice.

Op 8 februari staat de releaseparty gepland voor de langverwachte EP van Juice. Het feestje vind plaats in de kleine zaal van het Paard van Troje. Sinds het voorjaar van 2006 is de band steeds bezig geweest met opnames van de EP in de Basementstudio. Bassist Oscar: "We waren steeds niet tevreden over de mix. Steeds als we een nieuwe datum voor de release aankondigden stelden we hem daarna weer uit. Nu zijn we eindelijk happy met het eindresultaat. Het is nu echt een compleet product geworden, een afsluiting van waar we de afgelopen tijd hard aan gewerkt hebben." Met de nieuwe EP hoopt de band nieuwe deuren te openen. Vince: "In Den Haag is onze naam al aardig gevestigd, nu willen we graag ook buiten Den Haag naamsbekendheid opbouwen." Jos: "We willen niet tien jaar lang alleen maar in Den Haag blijven hangen en ik vind deze EP een goed visitekaartje om ook in de rest van Nederland indruk te maken."

Op de releaseparty kunnen we een vette show verwachten en naast de nummers die op de EP staan kunnen we ook veel nieuwe nummers verwachten. Verder kunnen mensen uiteraard ook de EP en de nieuwe merchandise van Juice kopen. Van het nummer 'Wake up, dreamer' zal waarschijnlijk ook een clip verschijnen. Doordat de EP release lang is uitgesteld zijn er inmiddels al veel nieuwe nummers geschreven. Vince: "Eind 2007 willen we een complete cd uitbrengen en we zullen daarom al snel beginnen met nieuwe opnames hiervoor." Juice heeft al een hoop wilde plannen voor het komende jaar. Zo wil de band op veel zomerfestivals gaan spelen en zijn er ideeën om een maand lang te touren door Engeland. Dylan: "We willen in ieder geval veel lachen en veel drinken. En ook veel spelen natuurlijk"

Ondanks dat 2006, met optredens op KoninginneNach en Kaderock en het winnen van de Haagse Popprijs, een erg succesvol jaar was is er ook kritiek op Juice. Vince: "Volgens Arthur Crucq maken wij ideale schoonzonenmuziek en kunnen ze deze muziek tien keer beter spelen in Engeland. Met dit soort kritiek kunnen wij niet zoveel aangezien het weinig onderbouwd is. Oscar: "Gelukkig krijgen we ook veel mooie complimenten, zoals van een Engelse band via MySpace die onze muziek het beste vonden wat ze tot nu toe uit Nederland hadden gehoord." Vince: "Wij hebben zelf in ieder geval wel het volste vertrouwen in Juice en met veel nieuwe ideeën gaan we er vol tegenaan het komende jaar."

Juice EP-releaseparty
Donderdag 8 februari 2007
Paard van Troje (kleine zaal)
Aanvang: 23.00 uur / Entree: 5 euro (gratis met OV)


Haagse sterren op het ijs werd mede mogelijk gemaakt door Evorsa en het Haags Pop Centrum

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag