Leden van Ghiu met elektronisch project op Gonzo verzamel-cd Leden van Ghiu met elektronisch project op Gonzo verzamel-cd

‘Abu Graib’ van Teledubbies is openingstrack

, Remco van der Ham,

Leden van Ghiu met elektronisch project op Gonzo verzamel-cd

‘Abu Graib’ van Teledubbies is openingstrack

Remco van der Ham, ,

Twee leden van de band Ghiu hebben samen een elektronisch project opgezet genaamd Teledubbies. Met dit project staan ze op de 66e verzamel-cd van het Belgische muziekblad Gonzo (circus). Het nummer ‘Abu Graib’, afkomstig van de cd ‘Kermis in de hel’, is tevens de openingstrack van de cd die door heel Europa wordt verspreid.

‘Abu Graib’ van Teledubbies is openingstrack

Twee leden van de band Ghiu hebben samen een elektronisch project opgezet genaamd Teledubbies. Met dit project staan ze op de 66e verzamel-cd van het Belgische muziekblad Gonzo (circus). Het nummer ‘Abu Graib’, afkomstig van de cd ‘Kermis in de hel’, is tevens de openingstrack van de cd die door heel Europa wordt verspreid. Het tijdschrift Gonzo Circus ontstond aan het einde van 1991 binnen de Noord-Limburgse punk- en gitaarrockscene. Een aantal mensen vatte de idee op om een tijdschrift uit te brengen dat het niveau van een eigenhandig gefotokopieerd en aan elkaar geniet blad kon overstijgen. Het voornaamste doel was te voorzien in de behoefte aan een Nederlandstalig medium met kwaliteitsinformatie over niet-commerciële muziek uit binnen- en buitenland. Gedreven door het enthousiasme van nieuwe medewerkers en de respons van het lezerspubliek werd het concept rond 1993 verbreed. De aandacht gaat uit naar de caleidoscoop van hedendaagse muziekgenres: van jazz en improv, hedendaags klassiek en gitaarrock over industriële noise, inventieve elektronica tot frisse pop of wereldmuziek. Vanaf 1995 wordt de Mind The Gap-compilatie toegevoegd aan het blad, een autonoom en onafhankelijk door de redactie samengestelde verzamel-cd met ruim een uur eigenzinnige tracks uit het actuele muziekaanbod. Al sinds het begin werd veel aandacht geschonken aan vaak nog obscure Vlaamse en Nederlandse bands, waarvan een heleboel het intussen al ruimere bekendheid genieten. Teledubbies is het Haagse project van Shabby Inc. (beats, drums, gitaar, synth, dub) en Skills Ltd. (bas) dat zich beweegt in de activistische scène aldaar. De bandnaam is een metafoor voor de “post-1990 generatie voor wie subcultuur en spiritualiteit nog slechts esthetisch is”. Op ‘Abu Graib’ gaan muziek en activisme (als bij hoge uitzondering) een zeer vruchtbaar huwelijk aan. Warme, intense dub, noise en (zeer relevante) vocale samples smelten samen tot een huiveringwekkende track.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag