Cd-recensie: 'Stork On Air - The Best Of (Vol. 1)'

Aangename afwisseling tussen bekende en onbekende namen

Tino van Leeuwen ,

Een tijdje terug verscheen de eerste Best Of cd van het radioprogramma Stork On Air. Het hoesje toont bekende en minder bekende namen uit de Haagse muziekscene. Overeenkomst tussen hen is dat ze zijn langs geweest bij Stork On Air en daar een nummer hebben laten vereeuwigen.

Na de cd een aantal keren beluisterd te hebben, kan men concluderen dat Stork On Air in haar selectie van opnamen met iedereen een beetje rekening heeft gehouden. Het album vertegenwoordigt een hoop stijlen. Van de platte Rosie-rock tot de meer innovatieve acts als Smutfish en Hallo Venray. En daar zit nog een hoop tussen! Meest opvallend is misschien wel ‘Anger’ van Suburbs. Het nummer is spannend, maar lijkt steeds maar niet op gang te komen. ‘Whole’ van Seven klinkt toch wat lekkerder in de officiële eindmix. De afwisseling met wat minder bekende namen als bijvoorbeeld Qrio en Koel is aangenaam te noemen. Na zeventien nummers gehoord te hebben, verlangen je oren wel weer naar iets totaal on-Haags!

Al met al een leuk initiatief, het eerste verzamelalbum van Stork On Air. Wie nu naar de winkel rent om het te kopen, piest echter naast de pot. Het betreft hier een promo-cd en is dus niet via de officiële kanalen verkrijgbaar...