Spider Rico stopt er officieel mee Spider Rico stopt er officieel mee

Nog één laatste optreden met The Oblivians

, Peisam Tsang,

Spider Rico stopt er officieel mee

Nog één laatste optreden met The Oblivians

Peisam Tsang, ,

De Haagse band Spider Rico, bestaande uit Dennie (gitaar/zang), Bassie (bas), Lennie (gitaar/zang) en Leffie (drums) stopt na tien jaar. Er is geen sprake van ruzie, maar het is tijd voor iets nieuws. Genoeg is genoeg!

Spider Rico is opgericht in 1997. Het Haagse Motorwolf Records was meteen al onder de indruk en bracht de ep Lazy Girl uit op het label. Met de nieuwe bassist en drummer werd het nog meer rock ‘n’ roll dan ooit tevoren. Aan een live-reputatie ontbrak het de band niet. Ruig, vuig en rock ‘n’ roll leek het devies. Het kon altijd weer wilder op het podium. Toen het album Garage Sale verscheen waren alle verwachten meer dan ruimschoots ingelost. Vanaf dat moment ging het nog harder voor Spider Rico. Diverse optredens en festivals in het land werden aangedaan, waaronder Eurosonic/Noorderslag, Waterpop, Impolite Garage Fest, Haagse Pop voor Azie, KoninginneNach, ZXZW.

Allerlei artiesten hadden wel een woordje klaar over Spider Rico. T.Raumschmiere zei ooit over de band: “Nice trashy rock and roll, precies waar ik van houd. Erg goed. Het geluid van deze band doet me erg aan mijn andere bandje, Crackwhore Society, denken.” Rotterdamse wildebras Elle Bandita: “Het Haagse Spider Rico kan ik wel waarderen, erg gaaf. Lekkere ongenuanceerde kankerherrie.” "Helaas”, zegt Jan Rijk, een van labelbazen van Livingroom Records, “Nederlands beste, hardste en meest sexy rock ‘n’ roll band stopt per 5 oktober aanstaande.”

Lennie, zanger/gitarist van Spider Rico is aan het woord: “Genoeg is genoeg. We hebben met de band een enorm toffe tijd gehad en hebben alles gedaan wat we wilden doen. Dit jaar bestaan we tien jaar en om er mee op te houden is niet zonde. Het is na tien jaar juist tijd voor nieuwe dingen. Het afgelopen anderhalf jaar hebben we niet meer gespeeld en al helemaal geen nieuwe nummers geschreven. De oude set hebben we tot in den treuren gespeeld. Wel gaan we nog een keer samen oefenen voor het laatste optreden dat we gaan doen op het vierdaags festival Rotterdam Rumble. Of er iets speciaals gaat gebeuren? Dat weten we nog niet. Jack Oblivian is er... Waarschijnlijk niet, want ten slotte is het ons laatste optreden en draait het om ons viertjes.”

Ja, het is over, maar de band heeft er geen spijt van. Lennie: “De beslissing is van ons allemaal. Dat we zouden stoppen zat er al een tijd aan te komen. Er kwamen geen nieuwe nummers meer en ook was de ambitie om keihard voor de band te willen werken ver te zoeken. Het allervetste optreden dat we ooit hebben gedaan is het 3VOOR12-optreden op Eurosonic/Noorderslag. Een volle zaal en een en al chaos. Dat is voor mij het allermooiste moment. Vlak daarvoor hadden we onze plaat uitgebracht, ook echt te gek. We hebben optredens gedaan door heel het land. Van zaaltjes in Limburg tot aan de Vera in Groningen. Die laatste is wel een hele toffe tent om te spelen. Veel in het buitenland zijn we niet geweest. Ja, op Oase, een festival in Duitsland. Samenwerken met onze Duitse boeker is op niets uitgelopen. Dat had ook met onze ambitie te maken. We speelden op dat moment twee keer per week, dat was teveel en dat konden we niet combineren met de andere dingen in ons leven.”

Maar, er is leven na de dood. Het einde van Spider Rico betekent ook iets nieuws. Lennie: “Ik ben druk bezig met een nieuwe band, Organisms. Daarin zitten ook Bart (Feverdream, Incense) en Robert (Fine China Superbone). We hebben nummers op de plank staan die we op willen gaan nemen en dan willen we een plaat uitbrengen. Dennie is niet muzikaal bezig op het moment, maar meer druk met zijn werk. Leffie heeft zijn eigen elektronicaprojecten en Bassie is druk bezig met Fine China Superbone, die nieuwe nummers gaan opnemen.” Op 5 oktober speelt Spider Rico voor het laatst in Waterfront, Rotterdam, tijdens het Rotterdam Rumble Festival. 3VOOR12 Den Haag bedankt de heren van Spider Rico voor hun dynamische en wilde optredens van de afgelopen jaren en wenst hen veel succes met nieuwe projecten en bands.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag