TodaysArt 2006 deel 2: aandacht voor kunst in Paard van Troje TodaysArt 2006 deel 2: aandacht voor kunst in Paard van Troje

Spetterend optreden van Underground Resistance en Unit Moebius

, Tekst en foto's: Caroline Buser,

TodaysArt 2006 deel 2: aandacht voor kunst in Paard van Troje

Spetterend optreden van Underground Resistance en Unit Moebius

Tekst en foto's: Caroline Buser, ,

Een nachtelijke tocht door Den Haag tijdens het TodaysArt Festival bracht bezoekers op vrijdagavond ook naar het Paard van Troje dat geheel in het teken stond van elektronische muziek en toegepaste videokunst. Hierover werd gediscussieerd tijdens een paneldiscussie onder leiding van Rick Worthy. Zijn muziek en kunst manieren om te ontsnappen aan de soms harde gewelddadige realiteit?

Spetterend optreden van Underground Resistance en Unit Moebius

Een nachtelijke tocht door Den Haag tijdens het TodaysArt Festival bracht bezoekers op vrijdagavond ook naar het Paard van Troje dat geheel in het teken stond van elektronische muziek en toegepaste videokunst. Hierover werd gediscussieerd tijdens een paneldiscussie onder leiding van Rick Worthy. Zijn muziek en kunst manieren om te ontsnappen aan de soms harde gewelddadige realiteit? De documentaire Last Angel of History/ Mothership Connection luidt een heel enerverende avond in het Paard van Troje in. De documentaire gaat over hoe verschillende historische momenten en de grondleggers van de zwarte cultuur een nieuw wereldbeeld introduceerde waarin de aandacht in plaats van op het aardse gericht te zijn, naar het kosmische kijkt. Je begrijpt dat dit geen makkelijke verteerbare kost is. En hoe interessant het ook is, de boodschap is moeilijk te achterhalen. En dat er bierdrinkende luidruchtige ongeïnteresseerde praters achter je staan, helpt dan ook niet. Naar aanleiding van de documentaire wordt er een panel discussie gehouden. Het panel bestaat uit Underground Resistanc, de vice-burgemeester van Den Haag en Gee. De discussie wordt ingeleid door Rick Worthy die zijn eigen visie geeft op de relatie tussen elektronische muziek en kunst, science fiction, technologie en ‘machine culture’. Hierna ontstaat er een discussie, hoewel het soms meer lijkt op persoonlijke monologen. De jongens van Underground Resistance leggen uit dat muziek en kunst juist manieren zijn om te ontsnappen aan een soms harde gewelddadige realiteit. De vice-burgemeester doet zijn best om dit te begrijpen, maar komt niet veel verder dan het idee dat dit ‘ontsnappen uit de realiteit’ ook geen oplossingen biedt. Dat het belangrijk is om broedplaatsen en kunst en muziekuitingen de ruimte te geven in de stad wordt unaniem door iedereen onderschreven. Half Den Haag is uitgelopen om de Underground Resistance en Unit Moebius in het Paard te kunnen beleven. Het is echt onwijs druk en je kunt je kont bijna niet keren. De grote zaal is speciaal aangekleed met bijzondere lichtpanels. Underground Resistance is met gehele aanhang naar het Paard gekomen en dat hebben we geweten. Het is knallend spetterend en mindblowing. Wat een vette shit. Moeilijk uit te leggen, je moet erbij zijn. In de kleine zaal staan de gasten van Unit Moebius de mensen te trakteren. Den Haag moet trots zijn dat ze geboorte geeft aan dit collectief. Waar blijft de nieuwe generatie?
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag