Het Paard swingt weer na lange tijd door Pete Philly & Perquisite Het Paard swingt weer na lange tijd door Pete Philly & Perquisite

, Laura N. Wijninga / Foto's: Andrea Dijkstra,

Het Paard swingt weer na lange tijd door Pete Philly & Perquisite

Laura N. Wijninga / Foto's: Andrea Dijkstra, ,

Pete Philly & Perquisite zette vrijdag 15 september 2006 het Paard van Troje op zijn kop. De zaal was gevuld met voornamelijk jong publiek. MC Pete, cellist en producent Perquisite, de New Generation Big Band (NGBB), DJ Piet, een contrabassist en zangeres Sena deden Het Paard na lange tijd weer swingen.

Pete Philly & Perquisite zette vrijdag 15 september 2006 het Paard van Troje op zijn kop. De zaal was gevuld met voornamelijk jong publiek. MC Pete, cellist en producent Perquisite, de New Generation Big Band (NGBB), DJ Piet, een contrabassist en zangeres Sena deden Het Paard na lange tijd weer swingen. Pete Philly en Perquisite kwamen in 2003 samen om het album Mindstate op te nemen. Met gerenommeerde jazzartiesten werd de plaat een mix van hiphop, soul en jazz. Door deze muziekmix klinkt het album als een op zichzelf staande muziekvorm. Terug naar het optreden in Het Paard. Het concert begint met twee nummers van de NGGB. Een 18-koppige bigband, maar dan met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Te gek om te zien dat sommige oude tradities meegroeien met de hedendaagse muziekstijlen. Speciaal op de muziek van Pete en Perquisite heeft de trompettist Robbert Scherpenisse een goed aansluitend arrangement gecomponeerd. De blazers, en voornamelijk de trombonisten, dansen de gehele avond mee en geven te gekke solo's weg. De enige jammerlijke solo is de 10 minuten durende jazzgitaarsolo; leuk om je kunstje te tonen, maar sommige dingen duren echt te lang. Dan is het tijd voor het derde nummer. MC Pete en consorten komen er bij. Pete is geboren op één van de ABC-eilanden, opgegroeid in Den Haag en daarna verhuisd naar Haarlem. Aan het publiek legt hij uit dat hij niet als Haarlemmer bestempeld wil worden (iets wat dus door veel pers wordt gedaan), maar als inwoner van welke stad wel, blijft in het midden. Het gehele concert dweilt Pete over het podium heen en weer. Een toffe act die doet denken aan een tenniswedstrijd, links, rechts, links, rechts. Af en toe neemt Pete zelfs een dirigentenrol aan om de NGBB te begeleiden. Naast de bekende hits Grateful en Isomnia kwam de vriendin van Pete, zangeres Sena, hun huidige hit Mellow zingen. Heerlijke flow en een lekker liefdesnummer om bij weg te dromen. De twee komen samen over als gevorderde artiesten. Pete is echt een podiumdier dat het publiek goed betrekt in zijn show. Complimenten aan Pete, want het blijkt dat hij schor is. Eén ding kan alleen maar gezegd worden en dat is dat Pete en Perquisite op weg zijn naar de top. Hun lange tour eindigt op 30 september in De Melkweg, Amsterdam. 'Het wordt tijd voor een nieuw album', aldus Pete. Hun nieuwe cd gaat opgenomen worden met alle bovengenoemde muzikanten. Wij van 3voor12/Den Haag kunnen niet wachten.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag