The Heartbreak Motel (D) en Cellophane komen Haagse oortjes wassen The Heartbreak Motel (D) en Cellophane komen Haagse oortjes wassen

Kwaliteitsgarantie in Bazart

, Hedde Meima,

The Heartbreak Motel (D) en Cellophane komen Haagse oortjes wassen

Kwaliteitsgarantie in Bazart

Hedde Meima, ,

Bands van buiten Den Haag? Bestaan die dan? Zekers, en niet zelden klinken ze een stuk frisser dan menig wanna be TMF Awards winnende Haagse kloon. Voor een ieder die niet fulltime in de eigen navel roert, is er vrijdag een feestje. Voor vier euro check je die avond in Bazart een band uit de top van de Duitse punkrock. Je krijgt de comeback van een Rotterdamse indierock-belofte er gratis bij.

Kwaliteitsgarantie in Bazart

Bands van buiten Den Haag? Bestaan die dan? Zekers, en niet zelden klinken ze een stuk frisser dan menig wanna be TMF Awards winnende Haagse kloon. Voor een ieder die niet fulltime in de eigen navel roert, is er vrijdag een feestje. Voor vier euro check je die avond in Bazart een band uit de top van de Duitse punkrock. Je krijgt de comeback van een Rotterdamse indierock-belofte er gratis bij. The Heartbreak Motel resideert in Recklinghausen im Ruhrpott. Duitsers dus, een goed teken. Punkrock is hot in Duitsland en van een hoog niveau. In die grote Duitse punkrockscene is The Heartbreak Motel de afgelopen vijf jaar boven komen drijven. Niet als commerciële mutant van de scene overigens, daar is men in Duitsland sowieso wat minder vatbaar voor. The Heartbreak Motel, hoogzwanger van een derde album, is geliefd om haar onversneden rock ’n roll mentaliteit. De jonge mannen zijn perfect verknipt en gaan standaard voor die 110 procent. Komt bij dat de muziek, variërend van punkrock met sterke melodieën tot zwaar overstuurde deathrock, staat als een huis. Volwassen gearrangeerd, knap gelaagd, vol variatie en piekfijn uitgevoerd. Erg grappige teksten ook, in het Engels welteverstaan. In Duitsland trekt de band duizenden bezoekers per show, heeft fraaie clips op nationale TV en pakt de betere prijzen. Zoals gebruikelijk in dat soort gevallen gonst het van een internationale doorbraak. De mannen zelf worden er niet heet of koud van. “Nur rein full mit der mittglass strangen, und anders nichts”, is het motto. Je bent gewaarschuwd. Iets rustiger zal het deze fraaie vrijdag eraan toegaan tijdens het concert van Cellophane. Misschien ken je de band nog wel. Aan het begin van dit millennium waren de Rotterdammers hot, hotter, hotst. Ze speelden op alle grote regionale festivals, wonnen leuke prijzen en toen hun EP in 2003 verscheen, was men diep onder de indruk. Daarna werd het stil. Cellophane maakt rustige, melodische, experimentele rock. De vergelijking met Radiohead wordt vaak gemaakt. Het geluid is sferisch, uitgesponnen, ingetogen en net als je het niet verwacht, vliegt het hele plaatje gruwelijk uit de bocht. Als het leven zelf zeg maar. Cellophane wist dan ook een trouwe fanschare op te bouwen; mensen die genoten van de geladen sfeer tijdens de concerten. Even stil dus. Alle zalen waren zes, zeven keer platgespeeld en de muziek was niet commercieel genoeg om verder door te breken. Cellophane ligt er niet wakker van. Het gaat immers om de muziek, de creatie ervan. Daar gingen de mannen vrolijk mee door en op dit moment verschijnt het nieuwe album stapsgewijs op MySpace. Klinkt goed, heerlijk zelfs. En live? Vrijdag 27 oktober // 20:00 // 4 euro Bazart, Loosduinsekade 725 Tram 2 richting Kraaijenstein, halte Nieuwendamlaan Aansluitend: ALLES GOED! De enige alternatieve swingavond in Den Haag. Strictly for everybody!
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag