Spider Rico voor tweede keer de koelkast in Spider Rico voor tweede keer de koelkast in

Volgend jaar wel een nieuw album tijdens tweede lustrum

Spider Rico voor tweede keer de koelkast in

Volgend jaar wel een nieuw album tijdens tweede lustrum

Gaat het net lekker met je band, wordt een van de zanger/gitaristen ineens een hotshot-presentator bij MTV en 3VOOR12FM. Noodgedwongen doet Spider Rico, het Haagse punkrock kwartet, iets rustiger aan. Maar niet getreurd. Volgend jaar bestaat de band tien jaar en gelukkig staat een nieuw album op het verlanglijstje. En zanger/gitarist Lennard stelt ons verder gerust: “We hebben eerder een jaar rust genomen.”

Volgend jaar wel een nieuw album tijdens tweede lustrum

Eigenlijk is een gedeelde kerstsingle met het Utrechtse Gem het laatste wapenfeit van de Haagse punkrockers van Spider Rico. De bands traden vervolgens een aantal keer samen op. De laatste show van de Hagenezen was op Koninginnenach. Daarna werd het echt stil. Zanger/gitarist Dennis Weening zagen we vervolgens alleen nog maar op tv bij MTV en hoorden we op maandag en donderdag op 3FM bij 3VOOR12FM. Dubbel Check belde deze week met zanger/gitarist Lennard met eigenlijk maar één vraag: bestaat Spider Rico nog wel?

“Spider Rico ligt even op zijn gat,” bekent Lennard. “Het komt eigenlijk door jullie dat wij niet oefenen,” pest hij de 3VOOR12 presentatie.” Maar het komt allemaal wel weer goed, weet Lennard. “We moeten even onze draai weer vinden. Maar dat we uit elkaar zouden zijn, is onzin.”

Het is niet voor het eerst dat de band er even tussenuit gaat. In 2001 nam Spider Rico ook een pauze. “Een break is goed voor de inspiratie. We hebben plannen voor een nieuw album. Volgend jaar bestaan we tien jaar.” Een mooi moment dus om met de opvolger van het debuut Garage Sale uit 2004 te komen. Maar nieuwe nummers zijn er nog niet echt. “Wel wat ideetjes,” zegt Lennard. “Maar we moeten een vaste oefenavond gaan inplannen. Dennis en ik schrijven allebei even veel nummers. Ik schrijf nu gewoon door.”

Vooralsnog komen de ideeën van Lennard niet op de setlist van Spider Rico terecht. “We hebben nu een project met Bart van Feverdream. Het muziek maken gaat gewoon door.” Wordt er ingegrepen als zijn bandmaatje Weening nog een presentatieklus aanneemt? Lennard: “We zien nu wel aan hem dat het allemaal zwaar is. Hij moet vaak vroeg op en komt laat thuis. Maar als hij echt een burn-out krijgt, grijpen we in.”

Beluister het hele interview met Lennard van Spider Rico in Dubbel Check  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag