Popronde Leiden: Leidse editie van reizend muziekfestival Popronde Popronde Leiden: Leidse editie van reizend muziekfestival Popronde

Kennismaken met de aankomende eredivisie van de Nederlandse popmuziek

Popronde Leiden: Leidse editie van reizend muziekfestival Popronde

Kennismaken met de aankomende eredivisie van de Nederlandse popmuziek

Op donderdag 9 november 2006 kan op achttien Leidse podia kennis gemaakt worden met de aankomende eredivisie van de Nederlandse pop tijdens de eerste Leidse editie van de Popronde. Popronde is een gratis toegankelijk, landelijk reizend muziekfestival. Elk jaar toert een pool van opkomende talentvolle bands door Nederland. Popronde biedt deze acts de mogelijkheid speel - en toer ervaring op te doen en zich buiten de eigen regio te presenteren aan (nieuw) publiek, pers en programmeurs.

Kennismaken met de aankomende eredivisie van de Nederlandse popmuziek

Op donderdag 9 november 2006 kan op achttien Leidse podia kennis gemaakt worden met de aankomende eredivisie van de Nederlandse pop tijdens de eerste Leidse editie van de Popronde. Popronde is een gratis toegankelijk, landelijk reizend muziekfestival. Elk jaar toert een pool van opkomende talentvolle bands door Nederland. Popronde biedt deze acts de mogelijkheid speel - en toer ervaring op te doen en zich buiten de eigen regio te presenteren aan (nieuw) publiek, pers en programmeurs. Het initiatief, dat er al jaren in slaagt om publiek naar nieuwe bands te trekken, vindt dit najaar voor het eerst plaats in 15 steden, vijf meer ten opzichte van de vorige edities. Leiden is één van deze nieuwe steden. Het centrum van de stad vormt het festivalterrein met voornamelijk cafés als etalage van Hollandse Nieuwe. Tijdens Popronde kan het publiek zien wat Neerlands Hoop is en in de toekomst 'groot' gaat worden. Bands als Racoon, Dyzack, Relax, Voicst, The Sheer, Stuurbaard Bakkebaard, Blues Brother Castro en a balladeer hebben bewezen dat De Popronde een niet te missen schakel is in de doorstroom van 'veelbelovend' naar 'succesvol'. In elke stad werkt Popronde samen met een lokale organisatie, met uitgebreide kennis op muziekgebied. De organisatie van het project ‘Ontzettend Leiden’ - die onlangs voor de tweede maal een cd heeft uitgebracht met louter Leidse muzikanten en aansluitend een (uitverkocht) festival heeft georganiseerd in het LVC - neemt de organisatie van Popronde Leiden voor haar rekening. In Leiden vindt de Popronde plaats op donderdag 9 november van 20:00uur tot 00:00uur, met vanaf 00:00uur een afterparty in het LVC. Die avond bieden 26 bands een gevarieerd muziekaanbod - van hiphop tot poprock, van funk tot blues - op 18 verschillende podia. De deelnemende podia zijn Bad Habits, Bar & Boos, Jazzcafé The Duke, De Oude Harmonie, Hunky Dory, Café De Kroeg, La Rocka, Lemmy's Biercafé, LVC, Odessa, Oloroso, In den Oude Marenpoort, Re-Spons, Sus Antigoon, De Tregter, De Twee Spieghels, De Uyl van Hoogland en De WW. Bands die tijdens Popronde Leiden optredens verzorgen zijn El Camino, El Pino & The Volunteers, Glenister, Gloricz Jim, Grootmeester Jan, Hasselhoff, Jim Wake & Sleepwalker, Karmakonga, Leaf, Lo-Lite, Mark & The Spies, Melanocaster, Monstertux, Moss, Next Item, pEp, Pien Feith, Polar Exploration Ship, Pourqoui Me Reveiller, Rik van den Bosch, Signe Tollefsen, Silence Is Sexy, The Kevin Costners, The Monroes, Xess en Yukka. Een aantal van deze bands is al flink aan de weg aan het timmeren. Zo brachten El Pino & The Volunteers onlangs hun debuutalbum uit op het kwaliteitslabel Excelsior Recordings (dat ook het label is van o.a. Spinvis, Johan en Gem), Silence is Sexy won in 205 de beruchte Grote Prijs van Nederland en Next Item won de Spits POPNL Award 2006.
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag