Dying Giraffe Night in Bazart verloopt niet geheel vlekkeloos Dying Giraffe Night in Bazart verloopt niet geheel vlekkeloos

De Nieuwe Vrolijkheid verlaat voortijdig het podium

, Tino van Leeuwen,

Dying Giraffe Night in Bazart verloopt niet geheel vlekkeloos

De Nieuwe Vrolijkheid verlaat voortijdig het podium

Tino van Leeuwen, ,

In cultureel jongerencentrum Bazart op de Loosduinsekade was er donderdag een avond geprogrammeerd die in het teken stond van het label Dying Giraffe. Op het programma stonden NiCad, De Nieuwe Vrolijkheid, Pourquoi Me Reveiller en de Amerikaanse band The Peasants, die overigens niets met het label van doen had, maar was teruggevraagd wegens hun succesvolle optreden op het Bazart Buitenfestival enkele weken terug.

De Nieuwe Vrolijkheid verlaat voortijdig het podium

In cultureel jongerencentrum Bazart op de Loosduinsekade was er donderdag een avond geprogrammeerd die in het teken stond van het label Dying Giraffe. Op het programma stonden NiCad, De Nieuwe Vrolijkheid, Pourquoi Me Reveiller en de Amerikaanse band The Peasants, die overigens niets met het label van doen had, maar was teruggevraagd wegens hun succesvolle optreden op het Bazart Buitenfestival enkele weken terug. De Haagse belofte NiCad opent de avond waar van veel publiek niet echt sprake is. Dat de bandleden goed op elkaar ingespeeld zijn valt te zien en te horen. De muziek doet denken aan de vroege dEUS en Zita Swoon, toen de band nog Moondog Jr heette. Tijdens het optreden wordt er veel van instrumenten gewisseld. Dat is niet zo bijzonder als het lijkt; er staan hier immers allemaal conservatoriumlui te spelen en die hebben het een en ander wel onder de knie! De Nieuwe Vrolijkheid komt redelijk gespannen over als het drietal het podium betreedt. Dat zou niet zo hoeven zijn, want veel publiek was voor NiCad gekomen en is inmiddels alweer vertrokken. Het overgebleven handjevol mensen aanschouwt hoe zanger/orgelspeler/trommelaar Vincent zich overduidelijk ergert aan een aantal dingen. Ook gitariste Natasha staat steeds te wenken naar de geluidsman dat haar stem over de monitor te zacht staat. “I woke up in the middle of a dream” wordt halverwege afgebroken, om vervolgens weer opnieuw te worden ingezet. Plots wordt er vanuit de organisatie geld op het podium gegooid, waarna de band boos het podium verlaat. The Peasants, niet behorende tot de Dying Giraffe-stal, gooit onmiddellijk de beuk erin met hun recht-toe-recht-aan-rock. Er is inmiddels weer wat publiek bijgekomen, maar het wil nog steeds niet echt losgaan. Terwijl de muziek daar wel om vraagt! De vette gitaarlicks, groovende bas en overdonderende drumpartijen vullen de Bazart tot aan het dak met geluid. Nadat de band is gestopt om een uurtje of één ’s nachts wil het aanwezige publiek meer. En die toegift krijgen ze ook, middels twee onvervalste rock-’n-rollnummers. Het is nog even spannend of Pourquoi Me Reveiller gaat optreden. Maar bij navraag blijkt dat deze band al vertrokken is. Nu is de avond dan echt ten einde gekomen en worden er nog enkele plaatjes gedraaid uit de tachtiger jaren.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag