Gestolen apparatuur De Nieuwe Vrolijkheid terug Gestolen apparatuur De Nieuwe Vrolijkheid terug

Manager Marcel Duin vindt versterker terug op Marktplaats

Gestolen apparatuur De Nieuwe Vrolijkheid terug

Manager Marcel Duin vindt versterker terug op Marktplaats

Het klinkt als een aflevering van Bassie en Adriaan, maar het is echt waar: de bandleden van de Nieuwe Vrolijkheid hebben de dief van hun apparatuur laten inrekenen op het station van Den Haag, nadat de versterker was aangeboden op Marktplaats en de manager een afspraak maakte met het geboefte.

Manager Marcel Duin vindt versterker terug op Marktplaats

Nee, dit is niet de Meppelsche Courant die bericht over de ontvreemding en vondst van een verzameling koperwerk van de lokale harmonievereniging, maar het zit er niet ver naast. De manager van De Nieuwe Vrolijkheid, de jeugdige artpopband uit Den Haag, heeft in het heetst van de strijd afgelopen weekend een versterker van de band terug gekregen nadat hij zag dat de gestolen waar aangeboden was op marktplaats.nl.

“De versterker was uit de oefenruimte gestolen,” legt manager Marcel Duin uit. “Vervolgens ben ik op Marktplaats gaan kijken of hij ergens te koop werd aangeboden. Dat bleek zo te zijn, en nog wel voor het schamele bedrag van honderdvijftig euro.” Vervolgens heeft hij zaterdag met de heren en dame van De Nieuwe Vrolijkheid afgesproken om op het station van Den Haag te wachten tot de aanbieder van de gestolen waar in zijn Volkswagentje aan kwam rijden.

De politie in burger was van tevoren ingelicht en was ter plaatse. “Op het moment dat ik zeker wist dat het mijn versterker was en nadat ik het geld had overhandigd, kwam de politie om hem in te rekenen.” De band kreeg de versterker en uiteraard de 150 euro terug. De dief kon echter niet vervolgd worden, omdat er geen volledig bewijs voor was dat de versterker daadwerkelijk gestolen was. “Onzin, natuurlijk,” legt manager Duin uit. “Aan de telefoon had-ie gezegd dat het van een vriend van hem was, toen ik hem zag zei-ie dat het van een dode buurman was en tegen de politie verkondigde hij dat-ie hem bij de lift had zien staan en dacht dat de versterker bij het grofvuil gezet zou worden.” De gitaar die onlangs uit de oefenruimte ontvreemd is, is nog spoorloos.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag