Reflect Criticize Act uit Groningen op afscheidstournee in Leiden Reflect Criticize Act uit Groningen op afscheidstournee in Leiden

Machinefabriek verwart Bar & Boos publiek

, Tim Griffioen,

Reflect Criticize Act uit Groningen op afscheidstournee in Leiden

Machinefabriek verwart Bar & Boos publiek

Tim Griffioen, ,

Vrijdag 24 maart trakteerden drie bands het Leidse Bar&Boos publiek op postrock uit Groningen, soundscapes uit Arnhem en noiserock uit Roelofarendsveen. Het Leidse label WOTNXT zette deze drie bijzondere acts neer. Krakersbar Bar & Boos is een van de Leidse podia die gekoesterd moeten worden. In principe kan iedereen op de eerste dinsdag van de maand naar binnen wandelen en een optreden voor zichzelf regelen op een datum die nog vrij is. Zo simpel kan het zijn!

Machinefabriek verwart Bar & Boos publiek

Vrijdag 24 maart trakteerden drie bands het Leidse Bar&Boos publiek op postrock uit Groningen, soundscapes uit Arnhem en noiserock uit Roelofarendsveen. Het Leidse label WOTNXT zette deze drie bijzondere acts neer. Krakersbar Bar & Boos is een van de Leidse podia die gekoesterd moeten worden. In principe kan iedereen op de eerste dinsdag van de maand naar binnen wandelen en een optreden voor zichzelf regelen op een datum die nog vrij is. Zo simpel kan het zijn! Rutger Zuydervelt, de man achter Machinefabriek, brengt het publiek in verwarring. Gewapend met een gloeilamp, een gitaar, een elektrische tandenborstel en wat andere aparte ‘muziekinstrumenten’ maakt hij bizarre muziek zonder melodie, zang of beats. De reacties zijn interessant. Het publiek gaat zeer dichtbij staan om erachter te komen wat er in godsnaam gaande is op het podium en staan sprakeloos toe te kijken. Maar als iemand na afloop roept: “We want more”, reageren meerdere mensen overduidelijk met: “Nee joh…ssst.” Lokale noiserock wordt gebracht door de jonge honden van J.A.R.D. De vier jongens uit Roelofarendsveen zijn nog maar net zestien, maar zetten een verassend strakke en overtuigende set neer. Het zijn stuk voor stuk goede muzikanten en vooral de bassist valt op met de vele loopjes, soms te veel loopjes, en de teksten zijn nog niet zo best. Toch kan het wel wat worden. Stiekem op weg naar de uitgang worden we resoluut tegengehouden door de WOTNXT organisatoren. Gelukkig maar want Reflect Criticize Act uit Groningen blijkt terecht de headliner van de avond. De lang uitgerekte, sferische nummers vervelen geen moment en het plaatje klopt. Heerlijk! Ingetogen spelen deze noorderlingen een van hun laatste optredens. Jammer dat ze ermee stoppen, maar nieuwe projecten liggen al op de plank, zoals het singer/songwriter project Music For The Defect. Kortom, een prima avondje in het Leidse Bar & Boos, met veel bekende gezichten uit de Leidse scene zoals Soccer Committee, The Official Party Line, Sideburned en Germen.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag