De koning van het Haagse undergroundcircuit op 3voor12 verjaardagsfeest De koning van het Haagse undergroundcircuit op 3voor12 verjaardagsfeest

Kipkillah draait door

, Leontine de Reede,

De koning van het Haagse undergroundcircuit op 3voor12 verjaardagsfeest

Kipkillah draait door

Leontine de Reede, ,

DJ Kipkillah alias Martijn Verlinden, ofwel Kip voor ingewijden. Wereldberoemd in Den Haag vanwege zijn verdienstelijke bijdragen aan de Haagse muziekscène. Als initiatiefnemer van Antilounge bekend als dj en producer. Veelgevraagd als dj op feesten en partijen. De enige man in de Haagse band Kánina, waarin hij een stevig potje drumt en daarnaast ook nog werkzaam als programmeur voor onder andere Bazart en het HPC.

Kipkillah draait door

DJ Kipkillah alias Martijn Verlinden, ofwel Kip voor ingewijden. Wereldberoemd in Den Haag vanwege zijn verdienstelijke bijdragen aan de Haagse muziekscène. Als initiatiefnemer van Antilounge bekend als dj en producer. Veelgevraagd als dj op feesten en partijen. De enige man in de Haagse band Kánina, waarin hij een stevig potje drumt en daarnaast ook nog werkzaam als programmeur voor onder andere Bazart en het HPC. Je hebt het er maar druk mee… “En dan ben je nog vergeten dat ik tegenwoordig ook als Gallus optreed, zoals afgelopen dinsdag in Paradiso.” Toch nog tijd voor een sessie op het 3voor12 feest? “Ik werk mee aan de productie en daarnaast moet ik inderdaad ook draaien op de dag zelf. Ik weet eigenlijk nog niet wat ik ga draaien. Ik denk dat het een ‘Haagse’ cocktailmix wordt. Wel minder dat het op mijn enige vrije dag is, zondag”. Wie zijn, muzikaal gezien, jouw helden? “Dat is zo breed. Elke maand heb ik wel weer nieuwe helden. Op dit moment zijn het 65daysof static, Jammer en Vex'd & Skream.” Welke bands mogen we volgens jou niet missen op het festival? “Atombox, the Polar Exploration Ship, Nicad en the Icons. De rest doet me niet zo veel. Splendid vraagt tegenwoordig meer dan duizend euro voor een gig. Ik doe ook de programmering voor onder andere State X New Forms en Bazart en daarvoor kan ik wel honderdduizend keer leukere bands boeken voor onder de duizend euro.” Is commercie een vies woord? “Nee hoor. Heel veel goede muziek begint in de underground en wordt op een gegeven moment commercieel. Dan is het alleen vervelend dat je het te veel hoort.” Wat wordt de meest uitdagende clash? “The Icons versus Nicad.” Als jij mee zou clashen met Kánina, tegen wie zou je dat dan willen doen? “Tegen de Groen Gele Click. Den Haag, yo!” Wat heb je verder in de planning voor 2006? “Heel veel, vooral met de Charly & Gallus liveset.” 19 maart kun is Kipkillah te vinden in de hal van het Korzo Theater. Voor meer Kip en zijn agenda: check de website van Baf Soundsystem.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag