Kane doet try-out in Haags muziekcafé De Paap Kane doet try-out in Haags muziekcafé De Paap

Interview met Dennis van Leeuwen

, Remco van der Ham / Foto's: Ico Zonneveld,

Kane doet try-out in Haags muziekcafé De Paap

Interview met Dennis van Leeuwen

Remco van der Ham / Foto's: Ico Zonneveld, ,

Op zaterdag 26 augustus speelt Kane op het Malieveld in Den Haag. Na Beatstad 2005 met Di-rect en The Golden Earring doet de band nu een eigen show op de Haagse toplocatie. Hiermee is Kane de eerste band in acht jaar die na het concert van The Rolling Stones met een eigen show het Haagse Malieveld zal bespelen. Voorafgaande aan dit megaconcert doet de band vier try-outs in Paradiso, de Paap, Speakers en Imax Rotterdam. In de Paap spreken we met gitarist Dennis van Leeuwen.

Voor de tweede keer in een jaar speelt Kane op het Malieveld. De keuze van de band om hier wederom te spelen ligt volgens Dennis aan de goede vibe die de band kreeg op de eerste editie van Beatstad. "Het optreden op Beatstad gaf ons een heel goed gevoel. Eerder dat jaar speelden we ook op Almere strand, en hoewel de set op Beatstad dezelfde was ging het optreden toch stukken beter. Het Malieveld bleek een goede plek voor Kane om op te treden. Toen we dit jaar, met het wegvallen van North Sea Jazz, de gelegenheid kregen om een eigen show te doen op het Malieveld hebben we dit meteen aangegrepen." Op het Malieveld zullen de heren van Kane ook een vijftal nieuwe nummers spelen. "Met de nieuwe nummers willen we weer 'gewoon een rockband' zijn. Het staat hierbij voorop dat de nummers een goede vibe geven."

Het aankomende album waar de band nu voor aan het schrijven is zal ook minder geproduceerd klinken dan voorganger Fearless. Waar de nummers op Fearless nog allemaal geschreven werden door Dinand Woesthoff heeft Dennis voor de nieuwe songs ook weer meegeschreven. "Fearless staat in het teken van het verdriet en verlies dat Dinand had. Ik kon me natuurlijk niet volledig inleven in wat hij doormaakte. Ik kon er alleen voor hem zijn. De nummers op het album zijn daarom door alleen Dinand geschreven. Het is zijn plaat geworden." Voor het nieuwe album is Kane een groot denkend team om zich heen aan het verzamelen. "De ambitie om ook in het buitenland succes te hebben is er nog steeds. We gaan niet voor één bepaalde markt. We willen werken met mensen die het geheel vanuit een mondiale visie kunnen bekijken. Het werken met de juiste producers is daarbij essentieel." Wat er allemaal gebeurt binnen de Haagse muziekscene volgt de band niet echt. "Wat er zich afspeelt op lokaal gebied zien wij niet echt. Alleen de bands die daar bovenuit komen. Het verbaast me wel hoe weinig er zit tussen de regionale bands en de grotere bands als Blof, Racoon, Kane, Di-rect en Anouk. Veel bands redden het niet om net dat stapje verder te kunnen nemen." We vragen hem ook nog even naar de band Seven met oud-bandlid Paul Jan Bakker. "Ik heb wat nummers van ze beluisterd en ik vind het goed klinken. Ik wens ze veel succes!"

Een aantal jaren terug namen Dennis en Dinand de jonge band Di-rect mee op tour door Nederland. Dennis ziet het niet snel gebeuren dat de band nog eens intensief een band onder de hoede neemt. "Het is heel ingrijpend om een onervaren band te begeleiden. Wij zijn toen Di-rect gaan produceren maar konden het uiteindelijk niet afmaken. Wel laten we regelmatig onbekende bands in ons voorprogramma spelen. Naast Di-rect hebben bijvoorbeeld ook Handsome 3some en Tacker (Eric Corton) in ons voorprogramma gespeeld." De leden van Kane geven bands ook regelmatig handige tips mee. "Het is voor bands en artiesten vooral erg belangrijk goed te weten wat je te bieden hebt, wat kun je en hoe graag wil je. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat mensen over je gaan praten. Creëer een 'buzz' rond je band." De try-out vanavond in de Paap is erg speciaal voor Kane aangezien de band hier tijdens hun derde optreden voor het eerst gespot werd. Voor slechts 200 man zal de band vanavond de nieuwe nummers laten horen. Uiteraard zullen hits als Rain Down On Me ook niet ontbreken. Morgen is het verslag te lezen op 3 voor12/Den Haag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag