Bliksems! (12)

Komkommers en Milkshakes

Arthur Crucq, ,

We beleven een van de heftigste hittegolven van het moment en ik wou dat mijn column zijn naam ondertussen eer aan deed. Wat verlang ik naar hevig onweer en verkoelende regenbuien. Met dit soort dagen is het verstandig om niet te veel te doen. Zeker niet overdag wanneer de temperaturen tot recordhoogtes stijgen. In Nijmegen wordt zelfs de vierdaagse afgeschaft en het wemelt overal van de blauwalg en salmonella dus voor wie denkt een verkoelende duik te kunnen nemen komt ook nog eens bedrogen uit. En in dit soort omstandigheden wordt van mij verwacht een column te schrijven??? Pfffff....

Komkommers en Milkshakes

We beleven een van de heftigste hittegolven van het moment en ik wou dat mijn column zijn naam ondertussen eer aan deed. Wat verlang ik naar hevig onweer en verkoelende regenbuien. Met dit soort dagen is het verstandig om niet te veel te doen. Zeker niet overdag wanneer de temperaturen tot recordhoogtes stijgen. In Nijmegen wordt zelfs de vierdaagse afgeschaft en het wemelt overal van de blauwalg en salmonella dus voor wie denkt een verkoelende duik te kunnen nemen komt ook nog eens bedrogen uit. En in dit soort omstandigheden wordt van mij verwacht een column te schrijven??? Pfffff.... Ik heb sowieso vakantie en terwijl ik op dit moment een poging doe toch een stukje te typen is het ruim na twaalven en heb ik reeds een aantal heerlijke wijnen achter de kiezen. Wat valt er uberhaupt te schrijven over de Haagse popmuziek? De enige Hagenees die er op dit moment toe doet is Michael Boogerd en die heeft helaas op Alpe d’Huez toch zijn mindere dag gehad. Daarom deze week een paar tips om de hittegolf te veraangenamen. De eerste: Zelfgemaakte aardbeien milkshake. Koop een bak aardbeien, ontdoe ze van hun groene kroontje en was ze. Prak ze fijn met een vork en gooi ze in de blender totdat er een roze pap ontstaat. Gooi daar een paar flinke scheppen vanilleijs bij en blend de boel door elkaar. Giet er een ruime hoeveelheid halfvolle melk doorheen en voeg er twee eetlepels witte bastardsuiker aan toe om het zuur van de aardbeien te neutraliseren. Het geheel goed blenden totdat er een dikke drank ontstaat en flink laten afkoelen in de koelkast. Na een goed uur is het smullen geblazen. De tweede tip: Zomerse muziek. Onder zomerse muziek kunnen verschillende soorten muziek verstaan worden. Veel mensen verstaan, op zich terecht, de drukke Zuid Amerikaanse muziek onder zomers. Muziek waarbij je je wild kan uitleven maar pas op. Met de tropische temperaturen van dit moment kun je het beter rustig aan doen en lomere muziek opzetten. Een van mijn favorieten in het zomergenre is nog altijd Can’t Get used to losing you van The Beat. Lekker laid back en het roept herinneringen op aan de zomers van mijn jeugd en mijn eerste kalverliefdes. Voor wie nog de energie kan opbrengen de liefde te bedrijven en dit in combinatie met zomerse muziek wil doen raad ik de muziek van Kelis aan. Haar‘Trick me’ heeft ook die lekkere ska afterbeat en zwoeler dan de stem van Kelis kan bijna niet. Wie zelfs met dit weer in een echt geile bui weet te geraken is het nummer Milkshake natuurlijk een topper. Waarmee we dus weer terug zijn bij tip nummer een. Lekker van genieten zou ik zeggen. Voordat ik verder verval in nog flauwere woordspellingen over de komkommertijd hef ik het glas en proost op de mooie zomer. Nog even en het is weer Plein Open. Tot dan!