Moot Davis & Cool Deal met Pete Anderson live in café Sport in Delft Moot Davis & Cool Deal met Pete Anderson live in café Sport in Delft

100% Pure High Adrenaline Honky Tonk

, Caby van Baarle,

Moot Davis & Cool Deal met Pete Anderson live in café Sport in Delft

100% Pure High Adrenaline Honky Tonk

Caby van Baarle, ,

Wat kun je van een avond Moot Davis & the Cool Deal, afkomstig uit Trenton, New Jersey, maar via een ommetje langs Nashville in Californië beland verwachten? 100% high adrenaline honky tonk! Op donderdag 3 augustus kon je het meemaken in café Sport, gelegen aan de Coenderstraat in Delft.

100% Pure High Adrenaline Honky Tonk

Wat kun je van een avond Moot Davis & the Cool Deal, afkomstig uit Trenton, New Jersey, maar via een ommetje langs Nashville in Californië beland verwachten? 100% high adrenaline honky tonk! Op donderdag 3 augustus kon je het meemaken in café Sport, gelegen aan de Coenderstraat in Delft. Het is goed druk in café Sport. Country- en rockabillyliefhebbers zijn bijeengekomen voor de klanken die Moot Davis en zijn Cool Deal consorten deze avond ten gehore brengen. Ook zijn mentor Pete Anderson speelt mee. Vanavond banen zij zich een weg door heerlijke honky tonk liedjes, die het muzikale erfgoed van gerespecteerde voorgangers als pakweg een Ray Price met veel bravoure de eenentwintigste eeuw binnensmokkelen. Moot Davis bracht zijn eerste album uit bij het label Little Dog Records. Daarbij werd hij vakbekwaam bijgestaan door zijn Pete Anderson, de Grammy Award-winnende producer/gitarist die verantwoordelijk is voor recordings van artiesten zoals Dwight Yoakam, Roy Orbison, k.d.lang, Flaco Jimenez, Buck Owens en vele vele anderen. Recentelijk zijn er twee liedjes van deze plaat geselecteerd voor de nieuwe film van Wes Cravens, The Hills Have Eyes. Ook is het nummer Wiskeytown gebruikt voor de film Crash met onder andere Sandra Bullock en Matt Damon in de hoofdrol. Moot en zijn band gaan een zeer mooie toekomst tegemoet. Een enthousiast applaus en gejoel klinkt door het café na ieder gezongen lied. De voeten gaan zelfs even van de vloer bij een wat steviger dans nummer. Moot weet hoe hij menig countryhart vlug een paar slagen sneller kan doen slaan. Nummers als Whiskeytown en Nothin’ komen vanavond voorbij. Wie zegt dat dit soort muziek oud en muf is heeft het goed mis, het is hotter dan ooit op dit moment! Deze avond, onder het genot van een biertje of een glaasje fris, was het zeker waard.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag