Haagse muzikant organiseert concerten in Studio-80 in Amsterdam Haagse muzikant organiseert concerten in Studio-80 in Amsterdam

“Ik zal in de toekomst meer Haagse bands meebrengen”

, Rob Vondracek,

Haagse muzikant organiseert concerten in Studio-80 in Amsterdam

“Ik zal in de toekomst meer Haagse bands meebrengen”

Rob Vondracek, ,

Dat muzikanten zich ook regelmatig buiten de paden van hun band manifesteren is een vast gegeven. Ze produceren cd’s voor andere bands, schrijven over popmuziek of organiseren en programmeren projecten en evenementen. Vincent van Gerven Oei, bekend van De Nieuwe Vrolijkheid, behoort tot de laatste categorie. Donderdag 27 april start eerste editie met volledig Haagse bezetting in de Amsterdamse Studio-80.

“Ik zal in de toekomst meer Haagse bands meebrengen”

Aan de bar van een berucht muziekcafé in de Oude Molstraat spreken we met Vincent. Naast hem zit de uiterst zwijgzame gitariste van de Nieuwe Vrolijkheid. “Over de band wil ik liever niet praten”. Geen probleem, daar komen we ook niet voor. Vincent organiseert regelmatig evenementen en presentaties. “Via het designbureau waar ik werk ben ik in contact gekomen met Studio-80 in Amsterdam. Ik ben op een gegeven moment gevraagd eens per maand een programma te verzorgen. Studio-80 aan het Rembrandtplein is een heel hippe tent, waar ook Club Lek en 3voor12-avonden werden georganiseerd. Nu verzorgt de Amsterdamse 3voor12 tevens eens per maand een programma. De sfeer is er heel relaxed en er worden mode, kunst- en experimentele muziekavonden georganiseerd. De eerste editie van mijn hand is met Doll House Drama, Nicad en DJ Arie (ook bekend als Erik, barman van Huppel de Pub, red.) op donderdag 27 april.” Vincent heeft heb bewust gekozen voor een Haags programma. “Een mooi visitekaartje. Amsterdam is een bolwerk waar het voor bands buiten die stad heel moeilijk is leuke optredens te vinden. Ik zal in de toekomst meer Haagse bands meebrengen. De tweede editie staat mijn eigen band er, samen met Time Machine en Sauna West. Ik heb volledige vrijheid en heb echt de tijd gekregen om dit verder te ontwikkelen. Het is niet zo dat ik als het een keer niet lukt moet stoppen. De bandavonden zijn trouwens meestal goed druk”. Is er in Den Haag een dergelijk podium? “Er is echt behoefte aan een onafhankelijk middenpodium in het centrum. Bazart doet het heel erg goed, maar ligt zo ver van het centrum. Maar hun redelijk alternatieve programmering is prima. En de undergroundplekken zijn vaak nogal ontoegankelijk en niet echt comfortabel wat betreft de voorzieningen. Het mag er ook wel een beetje goed uit zien.”
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag