Roadkill organiseert metalfestival voor kankerbestrijding in Scum Roadkill organiseert metalfestival voor kankerbestrijding in Scum

Metal Medicine herdenkt overlijden Marco Hendriks

, Cok Jouvenaar en Lilian van Dijk,

Roadkill organiseert metalfestival voor kankerbestrijding in Scum

Metal Medicine herdenkt overlijden Marco Hendriks

Cok Jouvenaar en Lilian van Dijk, ,

Naar aanleiding van de tragische dood van Marco Hendriks, de zanger van Roadkill, is het plan ontstaan om een benefietfestival te organiseren ten gunste van het Koningin Wilhelmina Fonds, dat zich bezighoudt met kankerbestrijding. Vele bands hebben al hun medewerking toegezegd. Het festival vindt plaats in Scum in Katwijk op 21 januari 2006.

Metal Medicine herdenkt overlijden Marco Hendriks

In augustus overleed plotseling Marco Hendriks, de zanger van de hardrockband Roadkill. Hendrik leed al een aantal maanden aan de ziekte kanker en overleed aan de gevolgen hiervan. De band droeg het optreden tijdens de Westerpop Peter Tetteroo bokaal op aan de overleden zanger. Maar zoals veel dingen in het leven gaan verdriet en vreugde hand in hand want Roadkill won op deze vrijdagavond met verve de Peter Tetteroo bokaal. Tijdens dit festival spraken wij met de leden van Roadkill. Toen was er al sprake van een herdenkingsfestival voor Marco Hendriks in het teken van Kankerbestrijding. Hoe precies en waar wisten de mannen nog niet. Maar nu zijn de mannen er uit, op zaterdag 21 januari wordt Metal Medicine georganiseerd. Een metalfestival in het teken van de kankerbestrijding. Alle inkomsten die het festival oplevert, gaan voor de volle honderd procent naar het Koningin Wilhelmina Fonds gaan. Metal Medicine vindt plaats in de Scum in Katwijk. De bands die deze avond hun muziek ten gehore zullen brengen zijn Cause of PUO, Chainsaw, Reviver, Goddess of Desire en als afsluiter Roadkill. Na afloop van het festival zal het complete ingezamelde bedrag bekend gemaakt worden en zal de cheque aan een afgevaardigde van het Koningin Wilhelmina Fonds worden overhandigd. Binnenkort kan iedereen de complete gang van zaken volgen via de officiële website van Metal Medicine. Wie zolang niet kan wachten kan voor een optreden van Roadkill terecht in de Kleine Zaal van het Paard van Troje. Daar treedt de band op 27 november op tijdens de Den Haag – Gent Etappe.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag