Ongeveer vijftig man voor sterk optreden van Nederlandse rapper Ongeveer vijftig man voor sterk optreden van Nederlandse rapper

Brainpower en the Opposites in het LVC

, Leontine de Reede,

Ongeveer vijftig man voor sterk optreden van Nederlandse rapper

Brainpower en the Opposites in het LVC

Leontine de Reede, ,

Zaterdag 22 oktober in het LVC te Leiden concerteert Brainpower. The Opposites fungeren als opwarmtje voor de formatie The Opposites. Aan het concert mankeerde niets. Alleen toch jammer en vreemd dat de zaal indrukwekkend leeg bleef voor de man die drie jaar geleden een dikke hit had met Dansplaat.

Brainpower en the Opposites in het LVC

The Opposites draaien warm voordat Brainpower zijn ding komt doen. We spreken van Willy a.k.a. de polderneger en Big 2. Duidelijk Opposites omdat Twan (Big 2) heel lang en blank is en Willy heel klein en donker. Het LVC is helaas leeg, op zo’n dertig man na waarvan, naar verwachting, de helft ook nog eens op de gastenlijst staat en/of werkzaam is bij het LVC. Geeft allemaal niks, laten Willy en Big 2 ons weten. Zij proberen er hoe dan ook een gezellige boel van te maken. DJ Funny staat relaxed achter de draaitafels en Big 2 loopt al rappend de zaal nog even in om wat contacten te leggen met de aanwezigen. Deze mannen laten zich niet kennen. Uiteindelijk krijgen zij het weinige publiek zelfs een beetje in beweging. Vlak voordat ‘Brain’ op komt, vult het LVC op tot een schamele vijftig man. Op het gevolg van de band en de vrijwilligers na is het publiek erg jong. De echte fans boffen want die kunnen op hun gemak vooraan staan en volledige aandacht verwachten van Brainpower en Dicecream. Brainpower benadrukt nog dat het alleen maar een voordeel is dat het niet druk is en dat de band er desondanks vol tegenaan zal gaan. Hij laat weten dat hij Leiden nou eenmaal altijd dope heeft gevonden en verzekerd ons dat het helemaal in orde komt als we nou allemaal even mee kunnen bouncen. Gehoorzaam beginnen er hier en daar wat mensen op en neer te springen. Dansplaat en Voel de vibe komen voorbij. Tussen de nummers door zijn Brainpower, Dicecream en TLM voornamelijk in gesprek met het publiek en hun meegereisde vrienden, waarvan er eentje (T-Slash) het podium nog beklimt voor een gastoptreden. Ook Even stil, het duet van Brainpower met Paskal Jakobsen (Blof) en titel van het laatste album van eerstgenoemde, wordt niet vergeten. Het nummer wordt serieus opgevoerd. Brainpower is op de grond gaan zitten en de lichten zijn gedimd om het gewicht van de tekst te laten doordringen. Omdat we allemaal zo ons best hebben gedaan, krijgen we zelfs een extra toegift tot grote blijdschap van de fans die bewonderend opkijken naar hun helden en de raps foutloos meebrabbelen. Met het hele concert was niet veel mis. Ook de band van Brainpower was verrassend sterk. De gitarist uit Uruguay is een tijdelijke aanwinst. Een bekend gezicht aangezien deze man jaren geleden al de Nederlandse poppodia onveilig maakte met de metal-band Laberinto. De solo die hij aan het einde van het optreden weg geeft is indrukwekkend. Jammer dat het zo stil was. Het was allemaal zo veel beter tot zijn recht gekomen in een goed gevulde zaal.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag