Haagse Popweek 2005: HPC in het teken van technische mankementen Haagse Popweek 2005: HPC in het teken van technische mankementen

Before Eve heeft potentie; The Crowd is veelbelovend

, Pascal van der Geer & Jade Yorks / Foto's: Tom Tonnon,

Haagse Popweek 2005: HPC in het teken van technische mankementen

Before Eve heeft potentie; The Crowd is veelbelovend

Pascal van der Geer & Jade Yorks / Foto's: Tom Tonnon, ,

Donderdag 20 oktober is de op één-na-laatste dag van de Haagse Popweek. In het Haags Popcentrum (HPC) staan de bands Before Eve en The Crowd in café de Pop-In. Before Eve bewijst potentie te hebben en scoort wederom een hit met So lonely van The Police en het is duidelijk waarom The Crowd is genomineerd voor de Haagse Popprijs voor aanstormend talent.

Before Eve heeft potentie; The Crowd is veelbelovend

Donderdag 20 oktober is de op één-na-laatste dag van de Haagse Popweek. In het Haags Popcentrum (HPC) staan de bands Before Eve en The Crowd in café de Pop-In. Before Eve bewijst potentie te hebben en scoort wederom een hit met So lonely van The Police en het is duidelijk waarom The Crowd is genomineerd voor de Haagse Popprijs voor aanstormend talent. Before Eve neemt de tijd voor de soundcheck. Pas na een sanitaire stop en nog een soundcheck begint de band met spelen. De muziek klinkt soepel, de band oogt wat statisch. De enige die een ontspannen indruk maakt, is Josette, de bassiste. Ze danst op de muziek met de bas als partner met vrolijke lach op haar gezicht, die het hele optreden er niet meer af gaat. Het derde nummer is nieuw. I’m ready is een lekker pop/rocknummer, maar je merkt wel, dat de bandleden het nog niet zo vaak gespeeld hebben. Het is lastig zingen en spelen tegelijk. Hierna komt de band met een lekkere ballad. De stem van zangeres Rianne is erg goed. Ook de stem van de bassiste mag er wezen, daarom brengt de band ook tweestemmige nummers . Ook de promotie wordt niet vergeten. De naam van de website van de band wordt een aantal keer genoemd. Aan het eind van de set doet de band ook nog een cover van The Police, So lonely. Toen dit nummer een hit was, waren de meeste mensen hier nog niet eens geboren, maar Before Eve maakt erop nieuw een hit van. De band is nog jong. Door veel op te treden zullen ze minder statisch worden en dan komt de rest vanzelf. De potentie is er al! De mannen en dame van The Crowd zijn nog maar vijf maanden bij elkaar. Ze hebben in die korte tijd een indrukwekkend CV opgebouwd met optredens op verschillende Haagse podia en bij radiostations. Ook dingen zij mee naar de Haagse popprijs voor aanstormend talent. Ondanks grote concurrentie van bands als Tweak en Noblesse maakt The Crowd een goede kans op de overwinning. De uitslag daarvan wordt vrijdag tijdens de finale van de Popweek in het Paard van Troje bekend gemaakt. Vanavond in het HPC staat het begin van het optreden vooral in het teken van technische mankementen. Halverwege het eerste nummer houden de gitaar- en basversterker er ineens mee op. Zanger Ivar haalt fel en arrogant uit naar de technicus van het HPC, maar biedt later terecht zijn excuses aan, als blijkt dat de geluidsproblemen aan de eigen apparatuur liggen. Na een uur vertraging waagt The Crowd nog een poging om met stevige rocknummers en aangrijpende ballads het publiek voor zich te winnen. En dat lukt. Mede door de overactieve Ivar is de interactie tussen band en toeschouwer groot. Een technisch bewogen avond in het HPC wordt met twee akoestische nummers toch nog goed afgesloten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag