Rotterdam Ska Jazz Foundation maakt publiek meer dan vrolijk Rotterdam Ska Jazz Foundation maakt publiek meer dan vrolijk

Muzikanten genieten net zo hard als toehoorders

, Sarah Ockhuysen / Foto's: Lisette Brouwers,

Rotterdam Ska Jazz Foundation maakt publiek meer dan vrolijk

Muzikanten genieten net zo hard als toehoorders

Sarah Ockhuysen / Foto's: Lisette Brouwers, ,

Op donderdag 10 november was het weer tijd om in de Kleine Zaal van het Paard van Troje in Den Haag alle werkstress eraf te dansen. Hier speelde The Rotterdam Ska Jazz Foundation en iedereen had dezelfde grote glimlach op het gezicht. Rotterdam Ska Jazz Foundation maakt je vrolijk.

Muzikanten genieten net zo hard als toehoorders

Op donderdag 10 november was het weer tijd om in de Kleine Zaal van het Paard van Troje in Den Haag alle werkstress eraf te dansen. Hier speelde The Rotterdam Ska Jazz Foundation en iedereen had dezelfde grote glimlach op het gezicht. Rotterdam Ska Jazz Foundation maakt je vrolijk. De Kleine Zaal van het Paard van Troje is maar voor de helft gevuld. Wel heeft het publiek zich goed verspreid over de ruimte, waardoor het concert toch goed bezocht lijkt. Het hele optreden door blijft dit zo, wat wel fijn is voor de mensen die willen dansen, wat volop kan op deze muziek. The Rotterdam Ska Jazz Foundation maakt vrolijke ska met veel jazz invloeden erin, die geen ogenblik verveelt. Gedurende het bijna twee uur durende instrumentale optreden weet de 9 koppige formatie het publiek goed te entertainen. Zo goed zelfs, dat de tijd vliegt. De muzikanten zelf hebben het ook prima naar hun zin, wat de band leuk maakt om naar te kijken. Vooral de gastpercussionist Jasper ( spreek uit: Jesper) geeft er een extra vrolijke draai aan. Achter zijn conga’s gaat hij flink uit zijn dak. Dat werkt erg aanstekelijk op het publiek. De wat rustige jazznummers worden goed afgewisseld met de up tempo skanummers. De band speelt een aantal tracks van de in maart uitgebrachte cd Sunwalk, die goed aanslaan op het publiek. Hierin is een Cubaanse skasound te horen die goed aansluit bij het jazzy gedeelte. Ook nummers van de eerder uitgebrachte cd’s Black Night en Something White passeren de revue. Ze doen totaal niet onder voor de nieuwere nummers. Even vrolijk, even strak. The Rotterdam Ska Jazz Foundation bestaat uit goede muzikanten. Strak en origineel zijn twee woorden die perfect bij het optreden van de skaboys past. Fantastische solo’s op toetsen, trompet, trombone, gitaar en saxofoon brengen het publiek in een vrolijke stemming en naarmate het optreden vordert, beginnen de toehoorders steeds uitbundiger te dansen. Skanken noemen ze dat ook wel, dansen op ska. Het hoogtepunt ligt dan ook bij de laatste twee nummers. Hierin gooit de band nog alle energie die ze over heeft en zo ontstaat een explosie van ska en jazz op het podium. Na het optreden is de betekenis van het woord stress helemaal verdwenen en de sfeer super. DJ Kipkillah maakt de avond compleet door oude skaklassiekers te draaien. Al met al een zeer geslaagde avond.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag