Het menu Stuurschuim Het menu Stuurschuim

Een culinair getinte recensie van een mooie Paardavond

, Laura Wijninga,

Het menu Stuurschuim

Een culinair getinte recensie van een mooie Paardavond

Laura Wijninga, ,

Op donderdag 17 november deelden Piepschuim en Stuurbaard Bakkebaard het podium van de Kleine Zaal van Paard van Troje.

Een culinair getinte recensie van een mooie Paardavond

Op donderdag 17 november deelden Piepschuim en Stuurbaard Bakkebaard het podium van de Kleine Zaal van Paard van Troje. We beginnen de avond met het voorgerecht Piepschuim, bestaande uit een saxofonist, een zanger/verteller, een gitarist en tweestemmige zang. De band eindigt de gang met ‘De wereld is gek’. Je zou denken dat ze de wereld willen verbeteren, maar niets is minder waar. Ze vinden zichzelf juist géén toevoeging aan de wereld, maar willen haar prikkelen. Ze staan garant voor een gerecht met cabareteske liederen met een mooie muzikale omlijsting. Door naar het hoofdgerecht, Stuurbaard Bakkebaard. Men neme drie muzikanten, gitaren, een contrabas, een drumstel, een banjo, een mondharmonica, een elektrische piano, een megafoon, een alarm-megafoontje, twee mondharmonicamicrofoons, een tuba en een drumcomputer. Gooi hierover een saus van geweld, humor en Nederlandse, Engelse en Franse teksten. Als extraatje een publiek van 200 man in de Kleine Zaal van het Paard. Deze gang is net zo verscheiden als hun drie albums zijn. Vrolijkheid, opwinding en melancholie vult de magen. Dit gerecht heeft een heerlijke Belgische nasmaak. Als we dit menu Michelinsterren zouden mogen geven, gaan 3 sterren naar de muziek, 2 sterren naar de zang en 2 sterren naar het voorgerecht Piepschuim. Al met al een vrolijke avond, waarin de maag van het publiek goed gevuld werd.

Nu op 3voor12