Etappe Den Haag – Gent: The Van Jets na Den Haag op Sabbatical Etappe Den Haag – Gent: The Van Jets na Den Haag op Sabbatical

“Toch moet men Gent als muziekstad en popscene ook niet verabsoluteren”

, Cok Jouvenaar,

Etappe Den Haag – Gent: The Van Jets na Den Haag op Sabbatical

“Toch moet men Gent als muziekstad en popscene ook niet verabsoluteren”

Cok Jouvenaar, ,

Het uitwisselingsproject Etappe Den Haag – Gent vindt zondag 27 november plaats. De Haagse acts mogen min of meer bekend zijn. Tijd om het licht te laten schijnen op een aantal Gentse acts die op deze zondag acte de presence geven in het Paard van Troje. Derde in rij zijn de heren van The Van Jets.

“Toch moet men Gent als muziekstad en popscene ook niet verabsoluteren”

The Van Jets is een van de sterkst opkomende bands uit Gent. Vanaf juli 2003 is hij niet meer weg te denken uit de Vlaamse popscene. Johnny, Tsjeenie, Freddie en Mich brengen rauwe rock’n’roll, gelardeerd met meerstemmige vocalen en stevige riffs. Het kwartet heeft al aardig wat prijzen in de wacht gesleept, zoals de Humo Rockrally. Tot hun eigen verbazing wonnen de mannen de € 10.000 op het heilige podium van de Ancienne Belgique. Die spendeerden ze aan coke, vinyl, Omega Pharma-aandelen en de afhaal-Chinees. Daarnaast is The Van Jets een graag geziene gast op festivals als het Dour en Suikerrock. Vooralsnog bracht de band slechts één EP uit op Belvédère Records. Van de zomer maakt Wolfgang Vanwymeersch deel uit van de band, Wolfgang is vooral bekend van de band Waldorf. In de loop van 2006 zal hun eerste langspeler het levenslicht zien. Wij voelden drummer Mich aan de tand. Een band van zo’n niveau moet wel vaker in Nederland gespeeld hebben. Al eens eerder bij ons gespeeld? “Nee, dit is ons eerste optreden in Nederland.” Kennen jullie wel Haagse acts? “Niet echt. Ik meen me we te herinneren dat de Golden Earring en Anouk vandaar komen.” Weet je of Den Haag te vergelijken valt met een stad of muziekcultuur in Gent? “Geen idee. Nog nooit in Den Haag geweest.” Hoe is Gent als popscene volgens jullie? “Dit is tegenwoordig duidelijk het muziekcentrum in België. Heel veel groepen komen uit Gent of zijn inwijkelingen aldaar. Toch moet men Gent als muziekstad en popscene ook niet verabsoluteren.” Denk je dat zo’n uitwisseling jullie verder kan helpen? Zet het zoden aan de dijk, denk je? “Het is leuk er eens op te treden. Maar of dit zoden aan de dijk zet? Geen idee. Er zijn alleszins dergelijke gelegenheden waar wel degelijk iets mee bereikt kan worden, anderen brengen dan weer niets bij.” Verwacht je meerdere optredens in Nederland of Den Haag te krijgen hierdoor? “Momenteel zitten we in een sabbaticalperiode. Maar het zou wel heel leuk zijn als we daarna in Nederland kunnen spelen. Zeker met het oog op onze full-length cd.” Na het optreden van aanstaande zondag gaat The Van Jets een tijdje op non-actief. Hierna zullen de mannen naar eigen zeggen sterk voor de dag komen met een eerste langspeler. The Van Jets spelen tijdens de Etappe om 19.30 uur in de Kleine Zaal van het Paard van Troje.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag