Etappe Den Haag – Gent: Rollz Noyce kent Den Haag nog van Langweiligkeit Etappe Den Haag – Gent: Rollz Noyce kent Den Haag nog van Langweiligkeit

“Op het eerste gezicht lijkt Den Haag wel een pak moderner dan het middeleeuwse Gent”

, Cok Jouvenaar,

Etappe Den Haag – Gent: Rollz Noyce kent Den Haag nog van Langweiligkeit

“Op het eerste gezicht lijkt Den Haag wel een pak moderner dan het middeleeuwse Gent”

Cok Jouvenaar, ,

Het uitwisselingsproject Etappe Den Haag – Gent vindt zondag 27 november plaats. De Haagse acts mogen min of meer bekend zijn. Tijd om het licht te laten schijnen op een aantal Gentse acts die op deze zondag acte de presence geven in het Paard van Troje. Rollz Noyce is de vierde act die we belichten.

“Op het eerste gezicht lijkt Den Haag wel een pak moderner dan het middeleeuwse Gent”

Het Gentse Electroduo Rollz Noyce moet bij de Haagse muziekliefhebber een lichtje doen branden. Op Langweiligkeit 6 was het duo één van de spraakmakende acts in de Boterwaag. In hun thuishaven maken de twee leden zittend achter een beeldscherm in een klein keldertje de meest dansbare muziek die je maar kan bedenken. Soms treedt het tweetal op met een groep dansers, soms ook niet. Wel zijn er tijdens hun live optredens altijd visuals te zien, afkomstig van een VJ. Hun muziek kent invloeden van onder meer The Prodigy. Rollz Noyce heeft onlangs de finale van de Belgische electronicacontest Je m’en Fish behaald. Het heeft hun een optreden bezorgd in de Arenbergschouwburg te Antwerpen. Wij boden Rollz Noyce lid Joachim onze vragenlijst aan. Joachim is een man van weinig woorden: ‘to the point’ en kort maar krachtig. Wetende dat tijdens Langweiligkeit hun auto is weggesleept vragen we of ze een bepaalde connectie met Den Haag hebben? Joachim laat niets los: “Onlangs speelden we op het Langweiligkeitfestival.” Kennen jullie popmuziek uit Den Haag. Ken jij bijvoorbeeld Haagse bands? “Nee… niet echt.” Is Den Haag met Gent te vergelijken op het gebied van muziek of cultuur? “Dat is moeilijk te zeggen, we kennen Den Haag amper. Op het eerste gezicht lijkt Den Haag wel een pak moderner dan het middeleeuwse Gent.” Gentse popscene? “Vol ontzag… Nee grapje. Gent is een belangrijke stad als je ziet hoeveel en welke muzikanten er allemaal wonen. Een gezellige stad, maar er zit weinig vernieuwing in het nachtleven. Dit is ook logisch en begrijpelijk als je ziet hoe zwaar de Gentse cafés en clubs worden gedwarsboomd door de overheid. Het zal ze nog berouwen.” Blij met zo’n initiatief als de Etappe? “Een leuk initiatief.” Denk je dat dit optreden nieuwe wegen gaat aanboren? Verwacht je hierdoor meer optredens in Nederland of Den Haag te krijgen? “Het zou wel tof zijn om nog een aantal optredens te doen in Nederland. Het is altijd leuk om voor een vreemd publiek te spelen.” Rollz Noyce speelt tijdens de Etappe om 17.00 uur in de Kleine Zaal van het Paard van Troje.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag